FATİH AKBAŞ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ön Muhasebe Eğitim Projesi’nin ilk etabı tamamlandı.
Projenin ilk etabını oluşturan teorik bölümün sınavı ise dün yapıldı.


MÜSİAD ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği’nin yürütücüsü olduğu proje kapsamında 30 kişi sanayi ve ticari işletmelerin muhasebe departmanlarında istihdam edilmek amacıyla eğitiliyor. 

Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk, konu hakkında yaptığı açıklamada, projenin İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı PRODES programı kapsamında hazırlandığını ifade ederek, “15’i istihdam garantili olmak üzere 30 kişiye ön muhasebe eğitimi veriyoruz. Projenin ilk etabı olan teorik bölümü tamamlandı ve sınav yapıldı. Teorik bölümde eğitimleri Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri verdi. Ardından ise Bilgisayarlı Eğitim aşaması gerçekleştirilecek ve sonunda sınav olacak.  Üçüncü aşamada ise kursiyerler firmaların muhasebe birimlerinde 3 ay boyunca staj görecekler. Eğitim bittikten sonra da 15 kişi istihdam edilecek. Diğer kursiyerlerden de istihdam edilenler olabilir” dedi.
Projenin ilk bölümünün ardından proje ortakları kursiyerlerle biraraya gelerek istişare ettiler.


Çorum MÜSİAD Başkanı Mücahit Ahmet Köksal, projenin güzel ilerlediğini belirterek emeği olan herkese teşekkür etti.
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık ise bu projede kursiyerlerin iş dünyasını yakından tanıyacakları bir sistem uygulandığını belirterek, “Sektörün istediği donanımlarda işgücü profili oluşturmada bu proje çok önemlidir” şeklinde belirtti.


Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü (İl Dernekler Müdürü) Mustafa Bayrak ise projeye katkı sağladıklarını ifade ederek, kursiyerlere başarı dileklerini iletti. 
Kursiyerler ise kendilerine böyle bir imkanı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi