Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yayınladı.

“Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek basın açıklamasına başlayan Ertuğrul Onan, “Çanakkale Savaşı ile büyük Türk milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş, bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir. Çanakkale direnişi, asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri tarihi ve emsalsiz bir meydan okuma olarak anılacaktır. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır” dedi.


Onan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Çanakkale ile milletçe kahraman olduk ve kahraman millet unvanını yüzbinlerce kefensiz halde yatan şehitlerimizle bir kez daha teyit ettirdik.  Bu nedenle, Çanakkale, bizim için bir coğrafi bölgenin adından önce, her karış toprağına bir yiğidin, bir vatan evladının sere serpe uzandığı dünyanın en büyük şehitliğidir. Asırlarca topraklarımızda gözü olanlar, asırlarca Türklüğü silmeye ve sürmeye çırpınanlar, Çanakkale’de millet gücüyle, iman kudretiyle ve milliyetçi heyecanlarla  yerle bir edilmiş ve yerin dibine geçirilmiştir. Teslimiyetçiler Çanakkale’yi anlamayacaklardır.
Çözümcüler, bölücüler, teröristler ve elbette hainler Çanakkale’yi göremeyecekler ve bilemeyeceklerdir. Çünkü Çanakkale, Türk milletinin nabız atışı, can evi, vicdan senedi, şahdamarıdır. Çünkü Çanakkale, tek dişi kalmış canavarın kuyruğunu kıstırarak def olup gittiği yerin adıdır. Bugün de başka yönleri ile büyük bir tehdit olarak ortaya çıkan emperyalizme karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır. Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum.  Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”     (Haber Merkezi)