Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ev ve süs hayvanı satışı yapan ve yeni açılacak işyerlerine yönelik eğitim programı düzenlendi. Program sonunda katılımcılara sertifika da verilecek.


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, ev ve süs hayvanları satan işyeri sahiplerine sertifika verileceğini belirtti. Sertifikası bulunmayan işyerlerine yönelik gerçekleştirilecek olan programın 18-19-20 Aralık tarihleri arasında yapılacağını belirten Yabacıoğlu, "Eğitim programı kapsamında Uluslararası Geçiş Sözleşmesi, Avrupa Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, ev ve süs hayvanlarının satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı ve hayvan bakımı ile beslenmesi konularında ev ve süs hayvanları satan iş yeri sahiplerine kurs verilecek.  Kursu tamamlayan arkadaşlarımız sertifika alacak.” dedi.


Seminere katılmak isteyenlerin, Çorum Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Kentli Servisi’ne 14 Aralık 2018 tarihine kadar müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi