RECEP MEBET
‘Türkiye’de Beka Meselesi ve Yerel Seçimler’ konulu panel önceki gün Çorum’da gerçekleşti.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen panelde Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyeleri Dr. Ali Güler, Dr. Abdullah Cüneyt Küsmez ve Dr. Veli Fatih Güven konuşmacı olarak yer aldı.
Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Kadın Kolları Başkanı Fatma Sever, MHP 27. Dönem Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Karaca, MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, İl Genel ve Belediye Meclis Üyesi Adayları, Yağmur Damlası Derneği İl Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Ülkü Ocağı gençleri katıldı.


‘ÖNCE ÜLKEM ve MİLLETİM DİYORUZ’
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü yaptı.

Milli Mücadele’nin 100. yılında Türkiye’yi hedef alan iç ve dış tehditlere dikkat çeken Muhammed Yavuz Ünlü, “Milliyetçi Hareket’in ‘Önce Ülkem ve Milletim’ şiarıyla bu kutlu yoldan hiçbir zaman geri dönmeyeceğiz” dedi.

Tarihi misyonunu yerine getiren Ülkücü Hareket’in Türkiye’nin selamete ulaşması için gece-gündüz çalıştığını vurgulayan Ünlü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Devletimizin kuruluşunun ilk adımı ve ilk muştusu olan 1919 yılının üzerinden tam yüz sene geçti. Bu yüz sene içerisinde büyük Türk Milleti çeşitli badireler atlattı. Bu yüz senenin ikinci elli yılında, yani ikinci yarısında Milliyetçi Hareket Partisi başat bir unsur, belirleyici bir aktör olarak rol oynadı. Devletin bekası, milletin birliği ve dirliği söz konusu ise elini değil gövdesini, başını taşın altına koymaktan çekinmedi. 1968'den 2015'e kadar devletin bekası, milletin refahı uğruna binlerce şehit verdi. Bedel ödedi. Ancak asla küsmedi, kızmadı kin gütmedi. ‘Adam sen de’ diyerek alıp başını gitmedi. 

Milliyetçi Hareket, büyük Türk tarihinin kendisine biçtiği bu misyondan asla taviz vermedi, vermeyecek. Önce ülkem ve milletim şiarıyla çıktığı bu kutlu yoldan hiçbir zaman geri dönmeyecek.

Milliyetçi Hareket, bugün de tarihi misyonunu yerine getirmekte, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılan Türk yurdunu sahil-i selamete ulaştırmak için gece-gündüz uğraşmaktadır. 


‘MİLLİ DAYANIŞMA İLE HER GÜÇLÜĞÜ AŞARIZ’
7 Haziran 2015'ten beri iç ve dış siyasette ağırlığını hissettiren MHP’nin etkisiyle ülkemiz yeni bir milli döneme girmiş, içeride ve dışarıda bölücülerin, teröristlerin inlerine girilmiş, yuvaları başlarına yıkılmıştır. 

Bu durum; bölücü unsurların iplerini elinde tutan küresel şeytanların, şer odaklarının rahatını kaçırmış, huzurunu bozmuştur. Bunun neticesinde ülkemize yönelik saldırı politikaları, ekonomik tehditler yüz göstermiştir. Fakat şu kesinlikle unutulmamalıdır ki; devletimiz milli çizgiden ayrılmadıkça, Türk kimliğinden taviz vermedikçe Ülkücü Milliyetçi Hareket'in mensubu olan bizler her türlü tehdidi, tehlikeyi göğüslemeye, her türlü cefayı çekmeye hazırız ve bu konuda da şerbetliyiz evelallah...

Konuşmama son verirken sizleri saygıyla selamlıyor, bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum. Ne Mutlu Türk'üm diyene...”

‘TÜRKİYE’NİN BEKASI İÇİN YEREL SEÇİM ÖNEMLİ’
Panelin oturum başkanlığını yapan Dr. Ali Güler, beka kavramı hakkında bilgiler vererek yerel seçim sürecinde yaşananlara dikkat çekti.

Emekli Kurmay Albay Dr. Abdullah Cüneyt Küsmez, devlet ve millet kavramları ile Türk sosyolojisi içinde beka meselesine değinirken, Dr. Veli Fatih Güven ise terör ve güvenlik meselesi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasında bu kavramların öneminden bahsetti.

Yapılan sunumların ardından kapanış konuşması için söz alan Ali Güler, “Çorum’da güzel işlere imza atan Ülkü Ocakları Başkanımız Yavuz Ünlü’yü tebrik ediyor, başarılı çalışmalarda emeği geçen gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Soru-cevap bölümüyle sona eren panelin kapanışında, Ülkü Ocakları yönetimi tarafından konuşmacılara çeşitli hediyeler verildi.