M.BURAK YALÇIN
İl Genel Meclisi Eylül ayı dördüncü toplantısı dün gerçekleştirildi.
Meclis Başkanı Osman Günay yönetiminde gerçekleşen toplantı bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.
Tutanak özetinin ardından kamu kurum ve kuruluşları ile hayırseverlerin destekleriyle yapılması planlanan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10. Maddesinin g bendinde yer alan “şartlı bağışları kabul etmek” hükmü gereğince bağışların kabul edilmesi ile ilgili husus görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

CIPLAK: HIZLI BİR ŞEKİLDE İHALE YAPACAĞIZ
Söz konusu gündem maddesi ile ilgili meclis bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi binasının yapımı için hastanenin bağış almasının yasak olduğundan dolayı İl Özel İdaresi aracılığıyla bağış toplanacağını belirterek, “İlimizde ihtiyaç olan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin temeli atıldı. Kanserin ilk teşhisinde kullanılan PET/CT cihazının sadece nakliyesi 500 bin TL. Bu cihazı isteyen çok fazla il var. Hayırseverlerin katkılarıyla bu iş yapılacak. İhalesini hızlı bir şekilde yapacağız. Hastane bağış alamadığı için Özel İdare üzerinden bağış alınacak. Bu merkez ilimize kazandırıldıktan sonra hem Çorum’dan hem de il dışında hasta gelecek” dedi.

AŞIK: EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN
Cıplak’tan sonra söz alan MHP Grup Başkanvekili Sadık Aşık da bu ve buna benzer hizmetleri Çorum’a kazandırdıkları için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Sağlık Bakanı ve milletvekillerin teşekkür etti.

BEK: EN KISA ZAMANDA HİZMETE SUNULMASINI DİLİYORUM
CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek ise hayırlı olsun dileklerini ileterek, en kısa zamanda halkın hizmetine sunulması temennisinde bulundu.

BEKTAŞ: ÇORUMLU HAYIRSEVERDİR, BUNUN ALTINDAN KALKAR
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Bektaş da 1 tane değil 10 tane de olsa Çorum halkının hayırsever olduğu için altından kalkacağını ifade ederek, “Allah herkesten razı olsun. Devlet azimle çalışıyor. Çorum’da koronavirüs vakaları arttığı için mevcut hastane yetersiz kalıyor. Eski devlet hastanesi de onarılıp umarım en kısa zamanda hizmete geçer” diye konuştu.

CIPLAK: ESKİ HASTANE TEKNİK OLARAK UYGUN DEĞİL
Recep Cıplak, İYİ Parti Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi Ercan Şahin’in “Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için eski devlet hastanesi değerlendirilemez miydi?” sorusuna da “Orası teknik olarak Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezine uygun değil” cevabını verdi.