İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum’da son 2 günde yaşanan koronavirüs kaynaklı vefatların artmasına tepki gösterdi.

Çorum’un yönetilememe sıkıntısından nasibini çok acı olarak aldığını öne süren İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri olmasa Çorum’da hiçbir tedbir veya denetimin yapılamayacak durumda olduğunu ifade etti.
Salgının ortaya çıktığı mart ayından beri her ortamda ve her platformda yetkilileri gerekli önlem, tedbir ve uygulamaya davet ettiklerini sözlerine ekleyen Özsaçmacı, “Ben uyarmıştım demek, kolay gelebilir ancak sorumluluktan kurtarmaz. Her öneri ve uyarımıza siyasi rakibimiz gibi açıklama yapan mülki idare amirliği siyaseti bırak memlekete bak. Ülkemiz Covid-19 salgınına dört krizi birlikte yaşarken yakalandı. Bunların en büyüğü yönetilememe sıkıntısı. Güzel memleketimiz Çorum’da yönetilememe sıkıntısından nasibini çok acı olarak almakta. Devlet yönetme kabiliyeti, vakıf yoldaşlığından ibaret değil beyler” ifadelerini kullandı.

Özsaçmacı, “11 Eylül’de Çorum’da 15, 12 Eylül’de de 6 Çorumlu hemşehrimizin koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybetmesinin tek sorumlusu şehri yönetme becerisi ve kabiliyeti olmayanlardır” dedi.
Özsaçmacı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“İl Hıfzıssıhha Kurulu, Bakanlıktan gelen genelgeleri, talimatları, il sekreteryası sanarak ilin şartlarına göre değerlendiremeyen kurul ne işe yarar? En azından zorlansanız da bir gayret Hıfzıssıhha kanunlarını okuyun. Okumaya zorlanacağınızı düşünüyorsanız kısaca, hıfzıssıhha ne demek derseniz; Sağlıklı yaşamak için alınması gereken önlemlerin tümü olarak ifade edebilirim. Ekteki görsellerde süreç içerindeki yerel ve genel uyarı ve önlemler için çözüm önerilerimiz bulunmakta geldiğimiz sonuç oldukça vahim boyutta. Güzel memleketim Çorum bunu hak etmedi çok üzgünüm.”

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yönetilemediğini ve memuriyet işlemleri gibi işlediğini iddia eden Özsaçmacı, “İl Hıfzıssıhha Kuruluna Çorum’un en önemli Sivil Toplum Kuruluşları, odaları çağırmayıp gelen yazıları memurlarla evrak kayıt işlemi gibi görmek, mülkü idari amirliğinin konuya ciddi yaklaşılmadığı gözlemlenmektedir” şeklinde belirtti.