Yazar Abdullah Aren Çelik’in söyleşinin gerçekleştirildiği etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı standı da kuruldu.
Yedi Sekiz Hasan Paşa Kahvecisi’nde açılan stantta Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dt. Emine Paydar ile sağlık memurları Yaşar İliz ve Yasin Özkan tarafından organ bağışıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.


Çorum’da organ bağışı farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirmeler yaptıklarını ifade eden Paydar, Çorum olarak organ bağışı konusunda birçok büyük kentin önünde olduklarını söyledi. Organ bağışı farkındalığının son yıllarda arttığını dile getiren Paydar, 18 yaş üstündeki her bireyin organ bağışı yapabileceğini kaydetti.
Organ bağışının, görmeyen bir insanın görebilmesine ya da makineye bağlı yaşamak zorunda olan bir diyaliz hastasının yeniden hayata dönmesine vesile olacağına dikkati çeken Paydar, sağlıklı bireyleri organ bağışında bulunmaya davet etti.


Paydar, 5 yıl önce organ bağışı sisteminde revizyon yapıldığı için daha önce bağışta bulunanların bilgilerini güncellemesi gerektiğini ifade ederek, bağışta bulunmak isteyenlerin aile hekimleri, devlet ve özel hastanelere müracaat edebileceklerini bildirdi.


Kitap Ağacı’nın söyleşi etkinliği katılan birçok kişi, organ bağışında bulundu. Yazar Abdullah Aren Çelik ile katılımcılar standı ziyaret ederek, organ bağışının önemli hakkında bilgi aldı.         (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi