‘Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireyler İçin Alternatif ve Destekleyici Yöntemler: Bilimsel Bir Bakış’ adlı eğitim semineri geçtiğimiz Pazar günü Çorum’da gerçekleşti.

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Eğitim ve Araştırma Birimi tarafından organize edilen seminer, Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Özel Eğitim Öğretmeni ve Temel Eğitim Bilim Uzmanı Eren Şahin’in konuşmacı olarak yer aldığı seminere  özel eğitim öğretmenlerinin yanı sıra otizmliler ve aileleri de katıldı.

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanlığı’nı da yürüten Eren Şahin, 2015 yılından bu yana otizmli bireyler ve ailelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Düzenledikleri seminerle ailerin yanı sıra otizmli bireylere eğitim veren eğitimcilerin bilgilerini tazelemesi ve kendini yenilemelerini amaçladıklarını anlatan Şahin, gerçekleştirdikleri eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini kaydetti.


Otizm konusunda sosyal farkındalık oluşturma ve otizmli bireylere yönelik eğitimler konusunda çok sayıda kurum ve kuruluşla işbirliği yaptıklarını belirten Şahin, gerçekleştirdikleri etkinliklere katkıda bulunmak isteyenlerin desteklerini beklediklerini ifade etti.
TBMM'de ‘Otizm Spektrum Bozukluğu, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ve Down Sendromu Araştırma Komisyonu’nun kurulduğuna dikkat çeken Şahin, 2016'da Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Otizm Eylem Planı’na ilişkin çalışmaların ve gerekli tedbirlerin hayata geçirilmesini ümitle beklediklerini sözlerine ekledi.

Katılım belgelerinin takdimiyle devam eden program, yapılan ikramların ardından sona erdi.