Otomobil sporları konusunda Ankara’nın kaptanı durumundaki Ankara Motor Sporları Kulübü (ANOK) Başkanı hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık, Dünya Şampiyonu Sakarya AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile görüştü. Sohbet elbette ki ikilinin ortak yönü olan yarış sporları üzerine gelişirken, konunun detayını ise Ankara’nın pist ihtiyacı oluşturdu.

Başarılarıyla tüm Türkiye’ye gurur yaşatan şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu, milletvekili olarak sporun tüm dalları ile ilgili hizmet edeceğinin sinyalini ilk açıklamalarında vermişti. Özelde ise motor ve otomobil sporlarına daha yakın ilgisi bulunan Sofuoğlu, Ankara’da yarış sporlarını zirveye taşıyan hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık’a da yakın ilgi gösterdi.

Bıyık ve Sofuoğlu Ankara’da devam eden organizasyonlar ve eksiklikler üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret ve görüşmeyi değerlendiren Mesut Sami Bıyık, “Dünya şampiyonluklarıyla milletine sayısız gurur yaşatan Sayın Milletvekilimiz, bildiğimiz mütevazi ve samimi kişiliğini bir kez daha sergiledi. Konuya hakimliği, yaklaşımı ve eksikliklerin tespiti konusundaki isabetli yaklaşımları otomobil sporları adına bizlere büyük bir umut kaynağı oldu. Gösterdiği ilgi ve samimiyeti için gönül dolusu teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaretin temelinde bulunan isim olan İçim Gıda Sahibi hemşehrimiz İş Adamı Şeyda Önen de ziyarette hazır bulundu. Mesut Sami Bıyık, özellikle ziyaretin vesilesi olan Şeyda Önen’e teşekkür ederken, Şeyda Önen de ziyaretle ilgili değerlendirmesinde, “Mesut Sami Bıyık, Ankara’da yaptığı başarılı çalışmalarıyla her zaman bizim gururumuz oldu. Ayrıca Çorum’u da Hitit Rallisi ile buluşturup, bizlere doyumsuz heyecanlar yaşattı. Sayın Milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu ile tanışması gereken en doğru ismin, Mesut Sami Bıyık olduğu inancıyla ve bu tanışıklıktan doğacak samimiyetin spora önemli kazanımlar katacağı bilinciyle bu ziyarete vesile olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Doğru insanların tanışması ve birlikte yol yürümesinin gerekliliğine yürekten inanıyorum. Sayın Milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu’na samimiyeti ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.