Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencileri, “3 + 1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli” çerçevesinde Ahlatcı Volkswagen - Audi yetkili servisini ziyaret ettiler.

Öğr. Gör. Barış Ayar ve Öğr. Gör. Özgür Özdilli’nin de katıldığı ziyarete Ahlatcı Volkswagen - Audi Servis Müdürü Nesimi Gözaçık eşlik etti. 
Öğrencileri inceleme gezisinde hem otomotiv mesleği ile ilgili pratik eğitim almaları yönünde hem de bir dönem uygulamalı eğitim yapacakları servis koşullarını yerinde görme fırsatı buldular.

Otomotiv sektörünün her geçen gün büyük atılımlar yaptığına ve sürekli kendini yenileyen bir sektör olduğuna vurgu yapan Nesimi Gözaçık program öğrencilerinin teknolojiyi ve otomotiv sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmeleri ve aldıkları eğitimi mutlaka pratik beceriye dönüştürmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Öğrenciler inceleme gezisinde, araç kabul, bakım atölyesi, elektrik atölyesi, kaporta ve boya atölyelerini gezerek buralarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Ayrıca yıllık periyodik bakımı yapılan bir aracın müşteriye teslim edilmeden hemen öncesinde son kontrollerin yapıldığı yer olan kalite kontrol birimi ile ilgili bilgiler öğrencilere anlatıldı.

Editör: Haber Merkezi