FATİH BATTAR

24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde engelli vatandaşlar ile yatağa bağımlı yaşayan hastaların oylarını daha rahat şekilde kullanabilmesi için Çorum Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ücretsiz ulaşım sağlayacak.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimde engelli, hamile, yaşlı ve hasta vatandaşların oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla engelli minibüs aracı ve Evde Bakım Hizmet araçları ile ulaşım desteği sağlayacak.

Çorum Belediyesi 1 adet engelli minibüsü ve 4 adet evde bakım aracı ile 24 Haziran’da oy kullanamayacak durumda olan engelli ve hastalara hizmet verecek.

Çorum Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, engelsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların 24 Haziran Pazar günü oy kullanma saatleri arasında ‘153’ numaralı telefonlardan araç talebinde bulunabileceği ifade edildi. Ayrıca uygulamanın engelliler ile ulaşım imkanı bulunmayan tüm hastaları kapsadı belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ise Çorum’da evde bakım hizmeti alan bin 700 vatandaşın 24 Haziran’da oy kullanabilmesi için bütün imkanları seferber edeceklerini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi