M.BURAK YALÇIN

Engelliler Haftası nedeniyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) ve Beyazay Derneği Şubesi tarafından "Oyun birlikte, hayat birlikte" sloganıyla özel öğrencilere yönelik spor şöleni etkinliği düzenlendi.

BESYO Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte 60 özel öğrenci, ısınma hareketleri ve dans figürlerinden oluşan gösteri sergiledi.

Etkinlikte konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Hitit Üniversitesine engellilere vermiş olduğu değerden dolayı teşekkür ederek, “Üniversite, engelli bireylerle ilgili sorumlulukların yerine getirilmesinde büyük görev alıyorlar. Bu alanda çalışan eğitimcilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, duyarlılık gösteren tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, bu etkinliğin her Pazartesi gerçekleştiğini, Engelliler Haftası nedeniyle bu hafta daha kapsamlı yaptıklarını söyledi.

Hareket eğitiminin engelli çocuklar üzerinde büyük etkisi olduğunu tespit ettiklerini de ifade eden Yamaner, “Bilimsel çalışmalarla bunu kanıtladık. Otizmli çocuklarımızla birlikte bir çalışma yapmıştık. Bu hafta o çalışmanın neticelerini açıklayacağız. 8 ay boyunca ilimizdeki otizmli çocuklara yönelik yaptığımız hareket eğitimi o kadar faydalı oldu ki otizmli çocuklarımızdan bir tanesi Dünya Otizm Festivali etkinliğinde üçüncü oldu. Bu çocukların hiç birisi yürümeyi bilmiyordu. Kalabalık karşısında gösteri yapabilmeleri de son derece önemliydi. Biz bunu başardık. Hareket eğitiminin çocuklar üzerinde çok büyük etkisinin olduğunu fark ettik ve bunu sürdürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Sinevizyon eşliğinde gerçekleşen etkinlikte engelli öğrenciler, duvara yansıtılan görüntüdeki hareketleri yapmaya çalıştı.

Editör: Haber Merkezi