Gastroenteroloji Ünitesini faaliyete geçiren Çorum Özel Hastanesi, branş kadrosuna Doç. Dr. Barış Yılmaz’ı ekleyerek hekim kadrosunu daha da güçlendirdi.
Doç. Dr. Barış Yılmaz ile anlaşarak Gastroenteroloji Ünitesini kuran Çorum Özel Hastanesi, 2 hemşire, 1 anestezi teknikeri, 1 görevli personel ve 1 tıbbi sekreter ile hasta kabul etmeye başladı.


Gastroenteroloji Bölümünün, Çorum Özel Hastanesi ve Çorum için önemli bir branş olduğunu belirten Başhekim Uzm. Dr. Gökhan Bilgili, Çorum halkına kaliteli hizmet sunmayı ilke edindiklerini ve bu doğrultuda yoğunluğu ve şehrin çok fazla ihtiyacı olan Gastroenteroloji Bölümü için Doç. Dr. Barış Yılmaz’ı kadrolarına kazandırdıklarını ifade etti. 


Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılmaz, Çorum Özel Hastanesi'nde Çorum halkına hizmet vermekten gurur duyduğunu belirterek, halkın taleplerine ve ihtiyaçlarına doğru şekilde cevap vereceklerini söyledi. 

BARIŞ YILMAZ KİMDİR?
1977 yılında Nevşehir’de doğan Doç. Dr. Barış Yılmaz, ilk-orta ve lise öğrenimini Nevşehir'de tamamladı. 1996 yılında Ankara Gazi Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi eğitimine başlayan Yılmaz, 2003 yılında mezun oldu. 2003 yılında Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları bölümünü kazandı ve 2009 yılında ihtisasını tamamladı. 2009 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji yan dal ihtisasına başlayıp 2013 yılında mezun oldu. 2013-2015 Osmaniye Devlet Hastanesi, 2015-2019 Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Gastroenteroloji uzmanı olarak çalıştı. 2019 yılı itibariyle Çorum Özel Hastanesi'nde çalışmaya başladı. 
Doçentliğini 2015 yılında alan Yılmaz, evli ve bir çocuk sahibi.
Alanında oldukça deneyimli bir hekim olan Yılmaz’ın girişimsel işlemler olarak Anestezili Endoskopi, Anestezili Kolonoskopi, ERCP (Safra Yolu Hastalıklarının Endoskopik tanı ve tedavisi), ESD (Kapalı Endoskopik Ameliyatsız Mide ve Bağırsak Tümör Tedavileri), Kapsül Endoskopi, Hemoroidlerin ameliyatsız endoskopik tedavisi (Bant ligasyonu ve skleroterapi), Obezitenin endoskopik tedavisi (Mide Botoksu-Mide Balonu), Polipektomi (Mide ve Bağırsak Polipleri Tedavisi), Sindirim Sistemi Darlıklarında (Yemek borusu-Mide-bağırsak Darlıkları) Balon ve Buji ile genişletme ve Metal Stent takılması, PEG (Mideye Endoskopik beslenme tüpü yerleştirilmesi), Özafagus Manometrisi (Yemek Borusu Hastalıklarının Tanı ve tedavisi), Akalazya Balon Dilatasyonu ve Botoks Enjeksiyonu, Özafagus ve Mide Varislerinin endoskopik tedavisi, Reflü hastalarında 24 saatlik pH metre ve empedans ölçümü, Karaciğer kitle ve parankim biyopsileri işlemlerini başarı ile gerçekleştirdiği belirtildi.
Doç. Dr. Barış Yılmaz’ın, Gastroenteroloji olarak; yemek borusu hastalıkları ve belirtileri, mide hastalıkları ve belirtileri, ince bağırsak hastalıkları ve belirtileri, kalın bağırsak hastalıkları ve belirtileri, anüs hastalıkları ve belirtileri, karaciğer, safra yolu ve pankreas hastalıkları ve belirtileri tanı ve tedavilerini yaptığı kaydedildi.     (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi