FATİH BATTAR
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destekleme Projeleri kapsamında ‘Spor Bizimle’ projesi kapsamında Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda Çorum’da özel eğitim sınıfları ve özel eğitim okullarının katılımı ile Spor Şenliği düzenlendi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen Spor Şenliği’ne Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Selami Bolat; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme programı çağrı döneminde kabul edilen Spor Bizimle projemiz ile hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilerimizin spor etkinlikleri ile toplumla bütünleşmesini hedefledik. Bireysel ve grup sporlarının hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilerin bilişsel gelişimlerine etkisi paneli ile başladığımız projemiz öğrencilerimize atletizm ve bocce dallarında etiğim verildi. Proje süresince 20 öğrencimizin lisansları çıkartılmıştır.” dedi
İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban da; “Engelli yavrularımız için spor çok önemli. Sporla bir çok şeyi başarabiliyorlar ve sporla mutlu oluyorlar. Spor etkinlikleri onları heyecanlandırıyor. Bu öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Aileler ve veliler çocuklarının mutluluklarını görünce bizde mutlu oluyoruz.” diye konuştu

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise bu tür etkinliklerin öğrencilerin hem zihinsel hem bedenen çok iyi geldiğini belirterek, Spor Bizimle projesinden dolayı Çorum Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu idareci ve öğretmenlerini tebrik etti.

Konuşmaların ardından Yavruturna Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin Halk Oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Program Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerini hazırladığı müzik dinletisi gösteri ile devam etti.

Program Spor Şenliği ile sona erdi. Protokol üyeleri ile öğrenciler atletizmi bocce, masa tenisi, badminton branşlarında maç yaparak doyasıya eğlendi. 


 

Editör: Haber Merkezi