Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “Şayet bugün özgürce nefes alıyorsak, göğsümüzü gere gere "Ne mutlu Türküm Diyene" diyebiliyorsak, şeref ve haysiyetimizle dünya milletler cemiyeti içerisinde muteber şekilde yaşıyorsak, bunu elbet önderimiz Atatürk'e ve O'nun kahraman silah arkadaşlarına borçluyuz.” dedi.


Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümü nedeniyle mesaj yayılayan Aydın, şu ifdadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Türk milletinin yol başçısı, ilke ve inkılapları ile Türk tarihini değiştiren, Türk milletini uygarlığa uzanan yolda güçlü bir ülke konumuna getiren Ulu Önder  Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 80. yılında minnet, rahmet ve özlemle anıyoruz.


Atatürk tüm dünyanın örnek aldığı, gıpta ile baktığı eşsiz bir komutan ve liderdir. Atamız; Türk milletinin hiçbir gücün iradesi altında olmadan, bağımsız ve hür bir şekilde ilelebet yaşaması, topraklarımızın bütünlüğü, bayrağımızın her daim dalgalanması ve modern bir devlet inşa etmek için son nefesine kadar mücadele etmiştir.


Büyük Atatürk öyle bir devlet inşa etmiştir ki; demokrasi içimize işlemiştir, milli değerlerimiz, milli kimliğimiz kutsallarımızdır, vatan bilinci yüksek, bayrak aşkı ile yanıp tutuşan, ecdadının mirasına sahip çıkan nesiller yetişmektedir.” 

Editör: Haber Merkezi