RECEP MEBET
Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, “Borç yükü altında ezilen kooperatif, yanlış yönetim nedeniyle adeta can çekişiyor” dedi.

Pandemi nedeniyle, Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nun ileri bir tarihe ertelendiğini anlatan İsmail Hakkı Melendiz, mevcut yönetimi eleştirerek üreticinin hakkını savunma konusunda yetersiz kalındığını öne sürdü.
“Çiftçilerin alın terinin eseri olan Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin kapısına kilit vurulmadan önce yetkilileri göreve davet ediyorum” diyen Melendiz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2019-2020 Mali Yılı’nı yaklaşık 2,5 milyon  TL zararla kapattığını öğrendiğim Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin toplam borcu ise 26 milyon TL’yi geçmiş durumda.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda bulunduğum dönemde 9 milyon olan ve tüm imkansızlık ve engellemelere rağmen yaptığım yatırımlar sonucu 11 milyon TL ile devrettiğim bu borcu dört yılda ikiye katlayan mevcut yönetim, Konya Şeker (Torku)’de bugünkü değeri 4 milyon TL olan hisseleri satmalarına rağmen hala borçlanmaya devam ediyorlar.

Üreticilerimizin emekleri ve alın terinin eseri olan Pancar Ekicileri Kooperatifi, hatalı uygulamalar nedeniyle iflasın eşiğine sürükleniyor. 
Çiftçilerimizin hakkını savunma adına bu meselenin peşini bırakmayacağımı kamuoyu önünde bir kez daha ifade ederken, yaşanan olumsuz tablonun yegane sorumlusu olan mevcut yönetim ve keyfi uygulamalarına karşı yetkilileri göreve davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi