Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta Aksular Gıda’nın davetlisi olarak Çorum’u ziyaret etti.

Büyükelçi Peralta, ilk olarak Aksular Gıda’nın Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan fabrikasını gezerek Aksular Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Aksu’dan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Çorum’a iki kez geldiğini ve şehri çok sevdiğini dile getiren Peralta, Hititler üzerine 40 yıllık çalışma yürüttüğünü ve bu yüzden Çorum’un çok ilgisini çektiğini söyledi.  

Ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Büyükelçi Peralta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 yıl önceki Paraguay ziyaretinden sonra Paraguay ürünlerini Türkiye’de üretmek ve tanıtmak amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu ziyaret ürünlerimizin tanıtılması açısından önemli. Türkiye plajları, tarihi ve arkeolojik yerleri ile çok önemli ve güzel bir ülke. Bu yüzden daha fazla Paraguaylı’nın Türkiye’de bulunmasını istiyorum. Burayı ziyaret ettiğimde birçok gencin çalıştığını gördüm. Bu konu çok önemli. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Ayrıca bu firmanın 75’den fazla ülkeye satış yapması beni oldukça etkiledi burada gördüklerimden çok memnun kaldım” dedi.

Aksular Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Aksu ise, Büyükelçi Peralta’ya firmaları hakkındaki güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür etti. Büyükelçi Peralta daha sonra Hattuşa örenyerini gezerek şehirden ayrıldı.         (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi