MURAT ÇETİN
Belediye eski Meclis Üyesi Mehmet Uyar, Çorum’da pek çok park alanında vatandaşın oturacak yer bulamadığını söyledi. 

Gazetemizi ziyaret ederek konu hakkındaki şikayetini dile getiren Mehmet Uyar, “Şehrin pek çok noktasında, vatandaşın oturup dinlenmesi için dizayn edilen alanlar, neredeyse işgal altına alınmış. İşletmecilerin masa sandalyesini kendi alanı dışına taşırarak her yeri paralı oturulabilen alana çevirmesi vatandaşı mağdur ediyor.” dedi.

Esnafın kazanmasına yönelik hiçbir itirazı olmadığını, ancak vatandaşın da gözardı edilmemesi gerektiğini dile getiren Mehmet Uyar, insanların çarşıya çıktığında dinlenmek ya da kısa bir mola vermek için oturabileceği alanları dizayn etmek kadar, bu mekanların işgal edilmesinin de önüne geçilmesinin önemli olduğunu söyledi. 

Parkların içerisinde veya yakın yerlerde bulunan işletmelerin kendi alanlarını taşmadan hizmet vermesi gerektiğini ifade eden Mehmet Uyar, “Yazıktır, günahtır. O işgal edilen alanlar kamu alanıdır ve ücretsiz olarak vatandaşın hizmetine sunulmuştur. Belediye bu konuda vatandaşın hakkını koruyup, gereksiz işgalleri denetleyip önlem almalı. Gazi Caddesi üzerinde bile aynı şeyi görmek mümkün. Yeşil alan demek sadece şehre görüntü katsın anlamı taşımaz. Bu gibi noktalar, şehirde yaşayan özellikle yaşlı insanların zaman zaman oturup dinlenebileceği mekanlar olması için de tasarlanmıştır. Bugün geldiğimiz nokta, bu mekanlar tamamen işlevinden çıktığı yönündedir. Vatandaşın oturması ve rahat bir nefes alması için hazırlanan mekanlar, birilerinin çay bahçesi haline gelmemeli.” diye konuştu.