FATİH BATTAR
Kilosu 6-7 liraya kadar çıkan, ardından Adana’da patates hasadının başlaması ile 2.5 liraya kadar düşen patatesin ateşi sönmüyor.
Yaklaşık 1 ay önce patates üreticileri ve pazarcılarla yaptığımız görüşmelerde patates hasadının başlaması ile birlikte patates fiyatlarının düşeceğini söylemişlerdi ama aradan 1 ay geçmesine rağmen pazarda patates ve soğan fiyatlarında değişme olmadı. Çorum’da patates hasadı geçtiğimiz hafta başladı ancak Çarşamba Pazarı’nda patates fiyatları hala değişmedi.


VATANDAŞIN UMUDU ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA KALDI
Çarşamba Pazarı’nda 1 ay öncede 3 kilosu 10 liraya satılan patates, bugün yine aynı fiyattan satışa sunuluyor. Çarşamba Pazarı’nda alışveriş yapan vatandaşlar, patates ve soğan fiyatlarında düşüş beklerken, fiyatların değişmediğini görmesi hayal kırıklığına uğrattı. Vatandaşlar, umudunu önümüzdeki haftaya bıraktı.  
Pazarcılar ise patates hasadının başladığını ama bunun fiyatlara yansımadığını belirterek, 1-2 hafta içinde düşüş beklediklerini açıkladı.


TARLA DOMATES 1.5 LİRA
Patates ve soğan fiyatlarının el yakmasının ardından domatesin kilosu 5 lirayı bulmuştu. Çarşamba Pazarı’nda bu hafta domates fiyatlarında düşüş yaşandığı gözlemlendi. Düşüşün nedeni ise üreticinin tarladan aldığı mahsulü pazarda satması. Tarladan halka sunulan domatesin kilosu 1.5 lira. Normal domatesin kilosu ise 4-5 lira arasında değişiyor. Pazarda fiyatı en çok düşen meyve ise karpuz. Geçtiğimiz hafta kilosu 1 lira olan karpuzun kilosu 75 kuruştan, kavunun kilosu ise 2 liradan satışa sunuluyor.

Editör: Haber Merkezi