Anadolu Gençlik Derneği'nin 6.’sını düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması, Türkiye’de 5 bin 587 lisede, 800 bine yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sınav sonuçlarının 31 Aralık’ta açıklanacağı belirtildi.

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) organize ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sınav için yüzbinlerce öğrenci, Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban’ın ‘Kardeşliğe Davet Hz. Muhammed (s.a.s) Fıkhu’s Sire’ kitabını okudu. Sınav Hakkari'den Edirne'ye, Kilis'ten Sinop'a, Diyarbakır'dan İzmir'e kadar 81 il ve 800 ilçede gerçekleştirildi. Yüzbinlerce öğrencinin yanı sıra milyonu bulan veli de sınavın heyecanını yaşadı.

AGD tarafından geleneksel olarak tüm Türkiye genelindeki lise öğrencilerine yönelik yapılan Siyer-i Nebi sınavı Çorum'da tamamladı. Çorum’ dan bin öğrencinin katıldığı sınavda, Türkiye genelinde 800 bin öğrenci ter döktü.
Çorum merkezde 2 okulda yapılan sınavda, Sungurlu, Bayat, Alaca, Mecitözü, Osmancık, Dodurga, Kargı, İskilip, Uğurludağ ve Oğuzlar ilçelerinde kurulan sınav merkezlerinde öğrenciler ter döktü. 

Sınav hakkında bilgi veren AGD Çorum Şube Başkanı Mehmet Göle, iyinin, güzelin, faydalının, ahlak ve maneviyatın hakim olacağı şuurlu bir gençlik için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Bu yarışmanın amacı, Anadolu Gençlik Derneği Liseler ve İmam Hatipler Komisyonu bünyesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenlemektir. Bu yarışma ile lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak örnek bir nesil yetiştirmek en başlıca hedeflerdendir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın, güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı amaçlıyoruz. Sevgili Peygamberimizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gibi gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler Sevgili Peygamberimizin razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Yapılan açıklamaya göre, toplumun önemli bir kısmının da olumlu tepkilerini alan Siyer- i Nebi Yarışması sonuçları 31 Aralık günü AGD'nin tüm Türkiye’de yapacağı Mekke'nin Fethi Gecesinde açıklanacak. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri ise aynı gün Çorum ve Türkiye genelinde takdim edilecek.        

Editör: Haber Merkezi