HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor, Karacabey Belediyespor deplasmanında başlama vuruşu olmayan penaltı golü ile 1-1 berabere kalmasına üzüldü, Payas’ın berabere kalması ile son maçlar öncesinde play-off’a yükselmeyi garantiledi.

 

Rakibi önünde maçın ilk yarısında üstün bir futbol ortaya koyan kırmızı siyahlı takım topa daha çok sahip olan ve pozizyonlar bulan takım oldu. 37. dakikada Mikail ile öne geçen kırmızı siyahlı takım devreyi bu golle önde tamamladı. İkinci yarıda Yeni Çorumspor daha kontrollü bir futbol ortaya koyarken ev sahibi takım beraberlik için özellikle kanatlardan etkili gelmeye başladı. Bu ataklarda şişirme toplarla gelen Karacabey’in bu ataklarını kaleci Onurcan ve savunma yerinde müdaheleler ile gole izin vermedi. Maçın son bölümünde ev sahibi takımın yüklendiği anlanda ani ataklarda farkı ikiye üçe çıkartacak pozisyonları buldu ancak bu pozisyonlarda doğru tercihleri yapamayınca maçı bitiremedi. Uzatma dakikalarında da da bir iki pozisyondan yararlanamayan kırmızı siyahlı takım son saniyede maçın hakeminin uydurduğu penaltı düdüğü ile sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak playoffda ilk maçı deplasmanda oynamak için yakaladığı büyük avantajını kaybetti.

Karacabey Belediyespor - Yeni Çorumspor maçını bin kadar Karacabey taraftarı ile 150 kadar Yeni Çorumspor taraftarı izledi. Maçta Başkan Fatih Özcan ve Genel Menejer Oğuzhan Yalçın ile yönetim kurulu üyesi Mustafa Ercan takımlarını yalnız bırakmadılar.
 

MAÇTAN DAKİKALAR:
14. dakikada Yeni Çorumspor ilk etkili atağında gole çok yaklaştı. Orta sahada Muhammet Fettahoğlu’nun baskı ile kaptığı
topla hareketlendi Yakup Alkan’ın önüne bıraktı kaptan da soldan ceza sahasına giren Volkan’ a çıkardı tecrübeli futbolcu kaleci Muzaffer ile karşı karşıya kaldığı anda ondan kurtuldu çaprazdan topu ağlara göndermek istedi Cemal son anda topu çizgidençıkartarak kırmızı siyahlı  takıma gol izni vermedi.

34. dakikada sağ kanattan Muhammet Fettahoğlu’nun başlattığı ataktaMikail topla buluştu ceza  sahasına yan çizgiden girmeden ön direğe hareketlenen Volkan’ın önüne bıraktı bu futbolcu gelişine sert vurdu top yandan az farkla auta gitti.

37. dakikada Yeni Çorumspor golü buldu. Sol kanattan Mert topla hareketlendi son çizgiye inmeden arka direğe ortasında Mikail boş pozisyonda kafayı vurdu yere çarptrırdı kalecinin üzerinden top Karacabey ağlarına gitti ve kırmızı siyahlı takım 1-0 öne geçti.

İlk yarıyı Yeni Çorumspor 1-0 önde tamamladı.

56. dakikada ev sahibi Karacabey atağında Anıl ceza yayı üzerinden sert vurdu top direğin dibinden az farkla auta gitti.
60. dakikada orta alandan atılan pasla Mert sol kanattan hareketlendi arka direkte Yakup’un önüne çıkardığı topta golcü futbolcu topu iyi kontrel edemeyince mutlak bir gol pozisyonu kaçtı.
78. dakikada sağ kanattan kullanılan korner atışında ceza içindeki karambolde son anda önünde bulan Muhammet bom boş pozisyonda topu üstten auta gönderdi ve takımını mutlak bir golden etti.

90+5. dakikada hakemin uydurma penaltı kararı geldi. Sağ kanattan yapılan ortada kaleci Onurcan ile Cenk hava topuna yükseldi, evsahibi takım oyuncusu kendini yere bıraktı maçın hakemi herkesi şok eden bir kararla penaltı noktasını gösterdi. Atışı
Cemal kullandı kaleci Onurcan sağına gelen topa dokundu ancak gole engel olamadı ve penaltı atışının ardından maçı hakemi maçı bitirdi.

Editör: Haber Merkezi