RECEP MEBET

Ordu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi hemşehrimiz Büşra Şahinbaş, Erasmus Projesi dahilinde gittiği Polonya’da Türkiye’nin gönüllü tanıtım elçisi oldu.

Memleket sevdalısı bir öğrenci olarak yurt dışında Çorum’u da temsil eden Büşra Şahinbaş, Polonya’nın Torun şehrinde gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerle adından söz ettiriyor.

Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gördüğü dönemde, 2012 yılında Finlandiya’ya giden Şahinbaş, katıldığı ilk yurtdışı projede dostluk köprüleri kurararak yeni projelere imza attı.

POLONYA’DAN ÇORUM’A SELAM

Bugüne kadar 14 Avrupa ülkesini içine alan Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Erasmus Projeleri’nde görev alan Şahinbaş, ‘Polonya’dan Çorum’a selamlar’ başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Polonya’nın Torun şehrinden dünyanın merkezi, canım memleketim Çorum’a selamlarımı ve sevgilerimi iletmek istiyorum. İnsanın kendi memleketinden ayrılıp başka bir ülkede başka bir şehirde yaşaması gerçekten özlem verici bir duygu ama ben buraya gelip tek bayrak altında farklı ülkelerden, farklı dillerden, farklı dinlerden insanlarla tanışıp onlara ülkemizi, bayrağımızı, geleneklerimizi, yemeklerimizi ve her şeyden önemlisi memleketim Çorum’u tanıtıp sevdirdiğim için büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.

Avrupa projeleri sayesinde bugüne kadar birçok arkadaş edindim ve hepsiyle gönül bağları oluşturdum. Bu bağları kurduğum herkes Türkiye’ye ve Çorum’a gelmek için can atıyor. Ben burada sadece kendimi temsil etmiyorum. Ülkemi, bayrağımı, memleketimi, ailemi ve üniversitemi de yurt dışında temsil ediyor ve önyargıları yok ediyorum. Siz hiç hayatınızda yabancı birisinden şu cümleyi duydunuz mu ? ‘Türkler hiç tanıtıldığı gibi değilmiş biz çok önyargılı davranmışız, bize burada çok yanlış anlatılıyor ama sizin sayenizde Türkler’in güzel insanlar olduğunu öğreniyoruz.’ Bu cümle bizzat bana söylenildi. Bu sözleri duymanın gururunu asla anlatamam. Ne zaman başka bir ülkeye gidip başka insanlarla tanışsam gururlanıyorum çünkü ben Türkiye’yi temsil ediyorum, canım memleketim Çorum’u temsil ediyorum ve bu gururu sadece kendim yaşamak istemiyorum ülkeme ve memleketime de yaşatmak istiyorum.

Şu an memleketimden uzakta olabilirim ve sevdiklerimi özlüyorum. Özlemimi ve gurbet denen kelimeyi size anlatamam ama bu gururu sevdiklerime yaşatmak özlemden daha ağır basıyor. Polonya’da sadece Erasmus öğrencisi değilim, ben Türkiye’yim, Çorum’um ve milletimi her yerde her zaman en iyi şekilde temsil etmeye çalışan duyarlı bir bireyim. İnsanların kalplerine dokunabilmek hayattaki en büyük önceliklerimden birisidir. Burada gönüllü olarak katıldığım etkinliklerde insanların kalplerine dokunabilmeyi başardığımda çok mutlu oluyorum. Hele ki dokunduğum kalplerden biri Polonya’da bir Belediye Başkanı ise ve günün sonunda koordinatörümden ‘Belediye Başkanımız seni çok sevmiş, güzel ve samimi davranışın için sana bir kez daha teşekkür ediyor, en yakın zamanda başka bir etkinlikte seni tekrar aramızda görmek istiyoruz’ şeklindeki herşeyi unutturan cümleyi duymak bile yetti. Bu sefer ben gerçekten başarmışım diye kendimle gurur duyabildim.

‘HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN KORKMAYIN’

Yazımın sonlarına gelirken memleketimdeki genç hemşehrilerime şunu belirtmek istiyorum: Hayata hep pozitif bakmaya çalışın, yapabileceğiniz en zor şeye bile ‘yapamam’ demeyin çünkü zor demek imkansız demek değildir. En azından bir şeyleri deneyin çünkü denemek parayla değil bedava. Hayatın sizi nerde ne zaman fırsatlarla beklediği belli olmaz, siz yeter ki pes etmeyin ama şunu da unutmayın hayat oturduğunuz yerden seyredilmez ve ilerlemez. Hayat tren istasyonu değil, trendir. İmkan bulduğunuz bütün projelere başvurun, okuyun, gezin çünkü dünyayı okuyanlar ve gezip görenler kurtaracak. Bu dünyanın duyarlı, bilinçli insanlara ihtiyacı var. Hayallerinizi gerçekleştirmekten asla korkmayın. İnsanların olumsuz düşüncelerini umursamayın çünkü korkak insanlar hep konuşur ve eleştirir ama cesur insanlar bunları kulak ardı edip hayallerinin peşinden giderler. Önce hayal edin, sonra hayalinizi resmetmek için harekete geçin ve insanlara asla hayallerinizden bahsetmeyin onlara her zaman sonuçlarını gösterin.

Son olarak memleketime yapılan Kentpark hepimize hayırlı olsun. Emeği geçen Çorum Belediyesi yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ederim. Erasmus programından döndüğümde Kentpark’ı ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

Editör: Haber Merkezi