16 Şubat 2019 tarihinde 42 il koordinatörlüğünce kullanılmak üzere 250 milyon avroluk bütçeyle çıkılan IPARD II - 5. Başvuru Çağrı İlanı kapsamındaki projelerin kabullerine 8 Nisan 2019 tarihi itibariyle başlandı.

Çağrı ilanı sonrasında Valilik ziyaretiyle başlayan, il merkezi ve ilçelerdeki tanıtım ve bilgilendirme toplantılarıyla devam eden IPARD II - 5. Başvuru Çağrı döneminde proje kabul süreci başladı. 

TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu hususlara yer verdi:
“TKDK, 16 Şubat 2019 tarihinde 250 milyon avro, yani yaklaşık 1,5 milyar liralık hibe paketiyle hayvancılık ve işleme-pazarlama sektörlerine yönelik IPARD II Dönemi 5. Başvuru Çağrısına çıktı.

Çağrı ilanı sonrasında Valilik ziyaretiyle başladığımız tanıtım ve bilgilendirme kampanyasında, kamu kurum ve kuruluş müdürlükleri, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, ziraat odaları, birlikler, diğer meslek odaları ve basın kuruluşlarını ziyaret ettik. İlçelerimizde proje çağrısına yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yaptık. Yardım masamız aracılığıyla il koordinatörlüğümüze gelen vatandaşlarımıza en doğru bilgilendirmelerde ve tavsiyelerde bulunduk. Çağrı takvimine göre 8 Nisan tarihi itibariyle artık proje kabullerinin başladığı sürece girdik. 
 

24 MAYIS’TA SONA ERECEK
Çağrı kapsamında 8 Nisan tarihinde başlayan proje kabulleri, hayvancılık sektörü yatırımları için 17 Mayıs, işleme ve pazarlama sektörü yatırımları için ise 24 Mayıs tarihinde sona erecek.

Tüm projelerde yapım işleri, makine ekipman alımı, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamaları, sektörüne ve belli şartlara göre değişmekle birlikte, %40-70 oranında destek kapsamındadır. İl Koordinatörlüğümüzde proje hazırlığındaki yatırımcılara her türlü destek verilmektedir. Yatırımcılarımızdan proje hazırlıklarını hızlandırmalarını ve il koordinatörlüğümüzle irtibatlı olarak proje hazırlık çalışmalarına devam etmelerini tavsiye etmekteyiz."

Editör: Haber Merkezi