Mehmetçik Anadolu Lisesi’nin AB Proje Ortakları, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret etti.

Mehmetçik Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu "Green Energy For Green Planet: Renewable Energy Resources" (Yeşil Bir Gezegen İçin Yeşil Enerji: Yenilenebilir Enerji Kaynakları) isimli Erasmus +  KA229 projesi kapsamında  İspanya, Romanya, İtalya, Türkiye (Kayseri)'den ikişer öğretmen Çorum’a geldi. 
Çorum'da beş gün kalan proje ortakları Çorum’daki yenilenebilir enerji çalışmalarını yerinde gördüler. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret ederek izlenimlerini aktardılar ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldılar. 


“İlk barış anlaşmasının yapıldığı topraklara hoşgeldiniz” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, “AB projeleri  birbirimizi tanıma fırsatı sağlıyor. Ön yargılarımız ortadan kalkıyor. Aynı kaynakları kullanıyor, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Çevreyi hep birlikte korumalıyız. Projenizin konusu çok güzel. Dünya hepimizin. Başarılar diliyorum. Çorum'da 7000 öğretmen, 93000 öğrencimiz var. Öğretmen ve öğrencilerimizle mutlu bir gelecek için çalışıyoruz. Projeye emeğe geçen Mehmetçik Anadolu Lisesi yönetici ve  öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi. 

Editör: Haber Merkezi