M.BURAK YALÇIN
Çorum Bağımsız Belediye Başkan Adayı Murat Kırçı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde göreve gelmesi halinde hayata geçireceği 30 projeyi kamuoyu ile paylaştı. Murat Kırçı, projelerinin tamamen üretime ve istihdama dayalı olduğunu söyledi.
Önceki akşam Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Elektrikçiler ve Su Tesisatçıları Odası Başkanı Erol Bozkurt, bazı mahallelerin muhtar adayları ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tanıtım toplantısında Çorum Bağımsız Belediye Başkan Adayı Murat Kırçı, projelerini sunum halinde tek tek açıkladı.
Murat Kırçı, aday olma sebebini, “Artık sona ermiş olan siyasi teşkilatların adamcılık, kayırmacılık, yüzlerini halktan, kendi şahsi çıkarlarına dönmüş olmasıdır” diyerek açıkladı.

‘DERDİMİZ, ÇORUM’A EŞİT VE ADİL HİZMET ETMEK’
Zengin bir işadamı olmadığını, kendisini destekleyenlerin menfaatsiz, hiçbir çıkarı olmadan desteklediğini vurgulayan Kırçı, “Bizleri destekleyenler, gönül verenler menfaatsiz, hiçbir çıkarı olmadan bizlere inandıkları ve güvendikleri için buradalar. Biz Çorum’u hak ettiği yere getirmek için aday olduk. Derdimiz insanları bölmek, ayrıştırmak değil. Tüm Çorum’u kucaklayıp eşit ve adil olarak hizmet etmektir” dedi.
Kırçı, projelerini şu şekilde sıraladı:

‘MAKAM ARABASI SEVDASINA SON VERECEĞİZ’
“Belediye başkanı olarak makam arabası kullanmayacağız. Kendi özel aracımızı kullanacağız. Böylece makam arabası sevdasına belediyede son vereceğiz.
‘ÜRETMEYEN TÜKENMEYE MAHKÛMDUR ‘
Et ve süt kombine tesisleri kurulacak. Sucuktan pastırmaya, yoğurttan süte, peynirden tereyağına kadar tüm ürünler kendi kaynaklarımızla üretilecek.  Hem istihdam sağlayacağız hem de vatandaşımız kaliteli et yiyecek. Çorum’da bulunan ulusal marketler Çorum’daki sıcak parayı alıyor gidiyor.

‘TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI KURULACAK’
 Çorum’da yatırım yapmıyor. Çorum tanzim satış mağazaları kurularak halkımıza hem kaliteli hem de ucuz ürün alımı sağlayacağız. Ayrıca tüm ulusta büyükşehirlerden başlanarak satış ağı kurulacak. Sokak aralarına kadar girmiş olan ulusal marketlere ruhsat verilmeyecek. Böylece küçük bakkal esnafı korunacak ve milli sermaye Çorum da kalmış olacak.
Çorum halk pazarlarının üstleri kapatılacak. Buralar güneş enerji panelleri ile kaplanacak ve pazarlar 2 gün haricinde otopark ve oto yıkama olarak engelli kardeşlerimiz ve genç girişimci kardeşlerimiz arasından kura sistemi ile işletmeye açılacak.

‘PAZAR ARTIKLARI ARTIK ÇÖP OLMAYACAK ‘
Kurulacak tesisle haftalık yaklaşık 50-100 ton arası sebze ve meyve artıkları toplanarak önce suları sıkılarak sıvı gübre sonra posaları kurutularak işlenip hayvan besi yemine dönüştürülecek. Türkiye'ye de bir ilk olan bu proje ile hem çöpler ekonomiye dönüştürülecek hem de istihdam sağlanmış olacak.

AR-GE BİRİMİ KURULACAK
Ürettikçe istihdam sağlamak gayreti ile Çorum Belediyesi AR-GE Birimi kurulacak. Rüzgar Enerji Türbinleri Çorum Organize Sanayisinde üretilecek ve sağlanacak pazarlama ağı ile uluslar arası ticaret oluşturulacak.

SU FATURASI ZULMÜNE SON
Atık su evsel atık su bedelleri iptal edilecek. Temiz içme suyu sağlanacak. Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi kurulacak. Ayrıca aynı merkezde köpek eğitim merkezi ile eğitilen köpekler kayıp arama ve görme engelli kardeşlerimiz için rehber köpek programında kullanılacak.

7/24 WHATSAPP HATTI 
Whatsapp hattı kurulacak. Başkan bir telefon kadar yakın olacak. Tüm mesajlar 7/24 okunacak anında sorunların çözümü için müdahale edilecek. Şeffaf belediyecilik gereği tüm ihaleler konferans salonunda halka açık ve canlı yayınlanacak. Tüm şehirde kaldırım ve yollarda resmi kurum girişlerinde engelli kardeşlerimize engel teşkil eden durumlar ortadan kaldırılacak. Bütün olanakları engelli vatandaşlarımıza sağlayarak günlük hayatın her noktasında hayatlarını kolaylaştıracak hale getirileceğiz. Belediye akaryakıt istasyonları kurulacak. Taksici esnaf için taksi kart, nakliyeci esnaf için nakliyeci kart çiftçimiz için çiftçi kart çıkartılacak.Belirlenen kota dahilinde maliyetine yakıt imkanı sağlanacak. Esnafımız Modern çarşıya kavuşacak. Elektrik ve Elektronikçiler  Çarşısı yapılacak. Esnaf Birlik ve Beraberlik içinde olacak.

‘TRAMVAY SİSTEMİ KURULACAK’
Gazi caddesi saat kulesi ile çorum meydanı arasında araç trafiğine kapatılacak. Nostaljik tramvay sistemi kurulacak. Hıdırlık çevresine sağlık evi, hamam, misafirhane ve derneklerin bulunacağı külliye yapılacak. Her mahelleye bir meydan ve tarihi meydan çeşmeleri yapılacak. İhtiyaç duyulan bölgelerde yeraltı otoparkları inşa edilerek halkın kullanımına açılacak. 6 aylık sürelerde belediye gelir ve giderleri ayrıntılı olarak halka ilân edilecek.

‘ÇORUMSPOR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK’
Çorumspor’un hak ettiği yere gelmesi için yönetime müdahale edilmeden tüm destek sağlanacak. Taraftara deplasman için otobüs ve yemek desteği verilecek.”