FATİH BATTAR

Çorum’da Kurban Bayramı nedeniyle Valilik tarafından bayramlaşma programı düzenlendi.

Valilik bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, kurum müdürleri, daire amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Bayramlaşma töreninde açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Zeki Gül; “Bu mübarek günler Müslüman Türk milletinin ve İslam coğrafyasının bir ve beraber olmasındaki en önemli kilometretaşlarından birisidir. Allah bu mübarek günde Türkiye’ye zarar vermek isteyen iç ve dış düşmanları kahrı perişen etsin.” dedi

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da dini ve milli bayramların tarihte en önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu belirterek; “Dini bayramlar toplum hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Bazı şeyler paylaşıldıkça çoğalır. Sevinçler, güzellikler, huzur paylaşıldıkça çoğalır. Acılar, dertler, sıkıntılar paylaşıldıkça azalır. Bu mübarek günde Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise bayramların birlik ve beraberliği artırdıığını belirterek, Tüm Çorum ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan konuşmasında ABD’nin başlattığı ekonomik savaşı değerlendirdi.

Ekonomik savaşın 15 Temmuz, 17-25 Aralık ve Mit Tırları operasyonlarının devamı olduğunu kaydeden Ceylan;  “Bayramlar, zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde daha kıymetli hale getiriyor. Bayramlarda sağlanan birlik ve beraberliğimizi 12 boyunca devam ettirmeliyiz. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar bitmeyecek ama bu milletin dik duruşu ile milletimizin feraseti ile bu oyunların üstesinden geleceğiz. ABD’nin başlattığı ekonomik saldırı 15 Temmuz’un, 17-25 Aralık ve Mit Tırları operasyonun devamıdır. O yüzden birbirimize daha sıkı sarıldığımızda inşallah bunları da bertaraf edeceğiz. “ şeklinde konuştu

Vali Necmeddin Kılıç ise Türkiye’ye operasyon çekmek isteyenlere Türk milletinin gereken cevabı verdiğini ve vermeye de devam ettiğini belirterek; “Şu an üzerimize ekonomik operasyon çekiyorlar. Ekonomik operasyonun gayesi Türkiye’de insanları sokağa dökmek. Operasyon neticesinde de rapor alıyorlar insanlar sokakta mı diye. Evet Türkiye’de insanlar sokağa döküldü elindeki doları bozdurmak için sıraya girdi. İşte bu duruşumuz operasyoncuları ters köşe yaptı.” dedi

Yeryüzünde Türk milleti kadar insani özellikleri yüksek bir millet olmadığını ifade eden Kılıç; “Biz 4 milyon Suriyeli ağırlarken, Batılı ülkeler 300 mülteciyi ağırlayamıyor. Göçmeni denizde batıran ülkeler var. Boğulan insanları duygusuzca seyreden ülkeler var. Türk milleti bende varsa onda da olsun diyen, onda yoksa bende de olmasın diyen bir medeniyetten geliyor. Bizi büyük yapan da zaten budur. 100 senedir 10 milyonlarca göçmeni kabul ettik. Biz merhamet medeniyetini temsil ediyoruz. Diğer millet ve devletlerin anlayamadığı noktada bu. Biz cesareti iyi gösteririz, fedakarlığı da gösteririz. Bunu da 15 Temmuz’da ve ekonomik saldırıda göstrdik.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi