Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Ramazan etkinlikleri 10 Mayıs'ta başlayacak. 
15 Temmuz Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek etkinliklerle birlikte ilerleyen günlerde farklı camilerde teravih namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacak. 

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu Ramazan’da cuma akşamlarında farklı camilerde Çorum'un tanınmış hafızları tarafından Kur'an-ı Kerim okunacağını söyledi. 

Ramazan etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Başkan Aşgın, “Öncelikle başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayında yaptığımız ibadet ve dualarımızın kabul olması dileğiyle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Ramazan’ını tebrik ediyor, hayırlar getirmesini diliyorum. Çorum Belediyesi olarak her yıl kurulan iftar çadırımızın yanı sıra bu yıl 15 Temmuz Hürriyet Meydanı'nda çeşitli etkinlikler yapacağız. Etkinliklerimizin yanı sıra her cuma akşamı bir camimizde Çorum'un tanınmış hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulacak. Hafız Sefa Kırcı, Hasan Çakmak, Tayyip Hoş, Ferhat Turanoğlu, Numan Akbaş, ve Adem Kemaneci tarafından 10 Mayıs Cuma akşamı Hz.İbrahim Cami'nde başlayacak olan Kur'an-ı Kerim tilavetimiz 17 Mayıs Cuma akşamı Fatih Cami, 24 Mayıs Abdibey Cami ve 31 Mayıs Kadir Gecesi'nde Akşemseddin Cami'nde teravih namazı öncesinde gerçekleştirilecek. Yine Ramazan etkinliklerimiz kapsamında her Cumartesi akşamı 15 Temmuz Hürriyet Meydanı'nda Hacivat-Karagöz, ramazan yarışmaları, çocuk oyunları, Meddah gösterileri gerçekleştirilecek" dedi.
 

RAMAZAN'DA 6 KONSER
Ramazan süresince hafta sonları teravih öncesinde olduğu gibi sonrasında da programlar olduğunu belirten Belediye Başkanı Aşgın, “11 Mayıs Cumartesi günü teravih namazı sonrasında Grup Sada, 18 Mayıs Cumartesi günü teravih namazı sonrasında Tasavvuf Müziği Konseri'nde Hasan Çakmak, 20 Mayıs akşamı saat 21.30'da Ubeydullah Sezikli konseri, 25 Mayıs Cumartesi akşamı teravih namazı sonrasında Mustafa Cihat konseri, 1 Haziran Cumartesi akşamı Grup Çağrı Ezgi ve Tasavvuf Müziği konserleri yapılacak. 
Öte yandan 21 Nisan'da gerçekleştirmeyi planladığımız ancak şehitlerimiz nedeniyle ertelediğimiz Türk Halk Müziği konserimizi de 21 Mayıs Salı akşamı Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi