FATİH AKBAŞ
Kısa bir süre önce inşası tamamlanan Çorum Belediyesi Refakatçi Misafirhanesi düzenlenen programla tanıtıldı.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında inşaa edilen Refakatçi Misafirhanesi'nin tanıtımında konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Allah'a ne kadar hamd etsek azdır. Verdiğimiz hiçbir sözü yerde bıraktırmıyor. Hemen hemen hergün yaptığımız yatırımların tanıtımlarını gerçekleştiriyoruz. İnşallah Rabbim bu yatırımların açılışlarını da yapmayı nasip etsin. Biliyorsunuz biz Çorum'u tanıtırken, 'sahabeler kenti, barışın dostluğun merhametin kenti' diyoruz. Madem öyle bu şehirde yolda kalmışa aç kalmışa ihtiyacı neyse temin etmek durumundayız. Biz bunu bir vazife ve sorumluluk biliriz. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece il merkezi ile ilçelerden değil çevre illerden de hastaların tedavi için geldiği bir hastanede konumundadır. Geçtiğimiz günlerde de birçok büyük şehirde dahi bulunmayan Onkoloji Merkezi'nin de temelini attık. Bu merkezde bölgede ki bir çok ile hizmet verecek. İnşallah 2022 yılında tamamlanmış olacak. Dolayısıyla hastalarımızın muayene süreçleri bazen uzayabiliyor, bir gün sonraya da kalabiliyor. Bazen de bir hafta boyunca tedavinin sürmesi gerekebiliyor. Biz 'kimsesizlerin kimi olma' düsturu ile yola çıkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları olarak kimsesizlerin kimi olma gayreti içindeyiz. Bu her yerde böyle Çorum'da da böyle. Dolayısıyla hastanede ki hiçkimse artık kimsesizim demeyecek. Biz Çorum Belediyesi Refakatçi Misafirhanesi olarak onlara kucak açacağız. Burası daha önce Belediyespor'un tesisleriydi. Belediyemiz Yeni Çorumspor'a güzel bir tesis kazandırınca atıl kalmıştı. Yaptığımız değerlendirmede burada hayata geçireceğimiz en güzel projenin Refakatçi Misafirhanesi olduğuna karar verdik.  Binada ilk olarak ciddi bir güçlendirme yaptık. Daha sonra 675 metrekare kapalı alanda bir tesisi hemşehrilerimizle buluşturduk. Tesisin içi de dışı da çok güzel. 16 tane odamız var. İçinde de ikişer yatak bulunuyor. Adeta 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyoruz. Personel ihtiyacını ise kapattığımız Gıda Bankası'nın elemanları ile karşıladık. Bahçesini yeşil alanı bol olacak şekilde yeniden düzenledik. Gerçekten içimize sinen bir tesisi şehrimize kazandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu eylesin" diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Aşgın ve beraberindekiler daha sonra Refakatçi Misafirhanesi'ni gezerek Sosyal Yardım İşleri Müdürü Fatih Sak'tan bilgi aldılar. 

Tanıtım programına Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Turhan Candan, Alper Zahir, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, AK Parti ve MHP'li Belediye Meclisi üyeleri ile belediye teknik personeli katıldı.