M.BURAK YALÇIN

Sungurlu İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Cevizci, Bayat ilçesine bağlanmak için 16 Aralık’ta referanduma gidecek olan Kula Köyü halkına referandumdan vazgeçmeleri için çağrıda bulundu.

Sungurlu İlçesi’ne bağlı Kula Köyü, Bayat ilçesine bağlanmak için 16 Aralık’ta referanduma gidecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sungurlu İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Cevizci, köy muhtarı Hicabi Altuntaş’ın ilçe merkezinden hak ettikleri hizmeti alamadıkları için köy halkının Bayat ilçesine bağlanmak istediği sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

‘888 BİN TL YATIRIM YAPILDI’

Ünal Cevizci, Kula Köyü’ne İl Özel İdaresi tarafından 888 bin TL’lik yatırım yapıldığını belirterek, köy halkına referandumdan vazgeçmeleri için çağrı yaptı.

‘YATIRIMLAR RESMİ KAYITLARLA ORTADA’

Sungurlu’ya bağlı 109 köyün olduğunu, 2014 yerel seçimlerinden sonra yapılan yatırımlar ve hizmetler resmi kayıtlarla ortada olduğunu ifade eden Cevizci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kanalizasyonu olmayan, % 80 seviyesinde kilit taşı olmayan, tamamında çocuk oyun grubu, ana grup yolu asfaltı olmayan içme suyu çözülmeyen ihtiyaç hasıl olduğunda Özel İdare Kurumumuzca araç gereç gitmeyen köyümüz bulunmamaktadır. Köylerimizi yaşanabilir hale getirdik. Bütçeler doğrultusunda hizmetlerimiz devam da edecek.

Soruyorum şimdi Kula halkına Bayat İlçesindeki kişi veya kişiler bu hizmetler dışında size nelerin sözü verdi, verenler kimler isimlerinin açıklanmasını istiyoruz veya kamuoyunun aziz milletimin bizlerin bilmediği bir konu varsa açıkça açıklanmasını istiyorum. Topu taca atarak kimseye fayda getirmeyeceği kanaatimce açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. emeği geçen sayın vekillerimize, sayın valimize, sayın kaymakamımıza, İl Özel İdare personeline ve Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”