M.BURAK YALÇIN
Çorum’daki Rehabilitasyon Merkezleri ile ilgili hazırlanan raporu İl Genel Meclisinin bilgisine sunan Komisyon Başkanı Yusuf Kaya, merkezlerin yeterli sayıda olduğunu fakat eğitim saatlerinin yetersiz olduğunu açıkladı.


İl Genel Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Dün Halil İbrahim Kaya başkanlığında yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.
Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Çorum’daki Rehabilitasyon Merkezleri ile ilgili hazırlanan raporu meclisin bilgisine sunan Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Yusuf Kaya, Rehabilitasyon Merkezlerinin yeterli olduğunu ancak eğitim alan bireylere verilen eğitim saatlerinin yetersiz olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

KAYA: GELİŞİGÜZEL BİR REHABİLİTASYON AÇILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
“Ayda 12 saat eğitim verilmekte olup bu eğitimin 8 saati bireysel 4 saati de grup eğitimi olarak verilmektedir. Çorum ilimiz ve ilçelerimizde Rehabilitasyon sayısı ve fiziki şartları yeterlidir. Çünkü kurum açmak için belirtilen şartlar yerine getirilmeden kurum açma izni verilmemektedir. Öğretmenleri, programları, bölümleri, araç ve gereçleri ile bir bütün olarak değerlendirilip onay verilirse açılabilmektedir. Gelişigüzel bir rehabilitasyon açılması söz konusu değildir. Bu açıdan fiziki şartları eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ihtiyacını giderecek düzeydedir.
Devlet desteğinin artırılması kurum şartlarının daha da iyileştirilmesi için önemlidir. Taşıma işlemi ücretsiz ve çok dağınık olması sebebi ile akaryakıt gideri kurumları maddi olarak zorlamaktadır. Öğrenci sayısı paralelinde çalıştırılan personel ücretleri ile diğer giderler kurumların hizmetlerin iyileştirilmesini güçleştirmektedir.”

KARACA: AR-GE KONUSUNDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI
AR-GE çalışmaları ile ilgili hazırlanan raporu meclise sunan AR-GE Komisyonu Başkanı Nurettin Karaca da Çorum’da önemli ölçüde AR-GE yatırımlarının yapılmakta olduğunu, hem eğitim hem de teşvik ve destek verildiğini ifade ederek, “Bu nokta da kurumlarımızın ve firmalarımızın AR-Ge yatırımlarını artırmaları bu yönde bilinçlenerek firmalarını dünya firmaları ile rekabet edecek seviyede geliştirmeleri çok büyük önem arz etmektedir” dedi.

CEVİZCİ: HAVA KALİTESİ 3 NOKTADAN ÖLÇÜLÜYOR
Son olarak Çorum’un hava kirliliği ile ilgili hazırlanan raporu meclisin bilgisine sunan Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ünal Cevizci, Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında hava kalitesinin ölçümlerinin Çorum’da 3 noktadan ölçüldüğünü belirterek, en büyük hava kirliliğine sebep olan şeyin egzoz dumanı olduğunu söyledi.