HURŞİT BOZKURT

Kazakistanlı Şair Guyşaym Niyazbekkızı, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan'ı makamında ziyaret etti. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan Timur Nusüphan'a eğitim imkanı verilmesi nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulunan Kazak bilge kadın, Rektör Alkan'a teşekkür nişanesi olarak, Hoca Ahmed Yesevi gibi büyük alimlerin ve adaletin timsali olan kadıların giydiği Kazak Beyi Kaftanı'nı hediye etti.

Timur Nüsüphan'ın 2,5 yaşındaki kızı Ayşe'nin de neşe kattığı ziyarete Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek ve Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan katıldı.

Torunu Timur Nüsüphan'ın tercümanlığı ile Rektör Alkan'la konuşan Gunşaym Niyazbekkızı, "Bizi makamına kabul ederek, büyük bir nezaket gösteren Rektörümüz'e teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ayak bastığım şu 10 gün içerisinde, öylesine güzelliklere şahit oldum ki, bunun için Allah'a şükrediyorum. Ata Yurt'tan  Ana Yurdumuz'a geldik. Sayın Rektörümüz'ün bizi kabulü ve samimiyeti gönlümüzü fethetti. Kendimi evimde hissettiğim bu yurdumda, yüce gönüllü insanların varlığıyla gurur duydum. Bizim ecdadımızın olan Osmanlı'nın izlerini, yüce gönüllü insanların davranışlarında görmek, benim için tarifsiz bir duygudur." dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ziyaretten duyduğu memnuniyetini aktararak, "Bizlere emanet edilen tüm öğrenciler bizim öz evladımızdır. Özellikle akrabalık bağımız, bizi birbirimize daha yakın kılıyor." diye konuştu.

Kazakistanlı Şair Gunşaym Niyazbekkızı, Rektör Alkan'a Kafkas Bey Kaftanı hediye ederken, Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Kazak misafirine üzerinde besmele yazılı ahşap oyma hediye etti.