HABER-YORUM / EROL TAŞKAN
Kamerunlu Hitit Üniversitesi öğrencisi Marcel Ngamli Mfouapon, Hitit Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi olarak Hitit Üniversitesi'nde öğrenci olan kız kardeşi Sümeyye Mfouapon'la birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaret etti. Bizim de hazır bulunduğumuz ziyarette, Rektör'ün sıcak ve samimi yaklaşımı karşısında hayretini ifade eden Sümeyye; "Ben ülkemde 4 yıl üniversite okudum, Rektör'ü sadece mezuniyet töreninde gördüm. Buraya ilk kez geliyorum ve Sayın Rektörümüz'le görüşüyorum. Hitit Üniversitesi gerçekten çok bambaşka bir anlayışla yönetiliyor. Hitit Üniversitesi ailesine katıldığım için kendimi çok şanslı kabul ediyorum." dedi.


Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu'na (UDEF) bağlı Çorum Uluslararası Öğrenciler Derneği (ÇUDER)'i kabul ederek toplantı düzenleyen Rektör Alkan, uluslararası öğrenciler konusunda işbirliği teklifinde bulunmuş ve öğrenci getirilmesi konusunda birlikte çalışabileceğimizi ifade etmişti. Ve Rektör'ümüz sözünü fazlasıyla tutarak, bizim de gerçek anlamda güven duyduğumuz öğrencilerle ilgili üniversitenin kapılarını sonuna kadar açtı.


Hitit Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrencilerimiz, kendilerini güvende hissetmenin ötesinde, gerçekten ailelerinin yanında gibi hissediyor. Bu güven ve memnuniyet bizi de fazlasıyla gururlandırıyor ve mutlu ediyor.


Yabancı öğrencilerden söz ederken gözlerinin içi gülen Rektör Alkan, "Bu evlatlarımız gönül coğrafyamızın çocukları olarak, bizlerle gönül bağı ile bağlıdır ve onları ailemizin birer ferdi olarak kabul ediyoruz." dedi.


Dünyanın öbür ucundan binbir kaygı ve heyecanla Çorum'a gelerek Hitit Üniversitesi öğrencisi olan bu gençler, inşallah mezun olup memleketlerine döndüklerinde, yüreklerinde kurdukları kopmaz bağlar üzerine gönül köprüleri inşa edecekler.


Ziyaretimizde ÇUDER çalışmaları hakkında da konuşma fırsatı bulduk. Bizler de Rektörümüzün bu sıcak yaklaşımı ve öğrencilere gösterdiği samimiyetten aldığımız güçle, yabancı öğrencilerin Çorum'da hizmetinde olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz.


Yeni öğrencimiz Kamerunlu Sümeyye'nin Rektör Alkan'la ilgili yaptığı tespit, Rektör'ün üniversitesinin kapılarını dünya bilimine, gönlünü de dünya çocuklarına açtığının somut bir örneği olarak hafımızdaki yerini aldı.


Hani derler ya, bir ambar buğdayın çeşnisi bir avuçtur diye. O kabildendir ki, bazen küçük bir samimiyet, büyük fotoğrafın tümünü gözler önüne serebilir.
 

Editör: Haber Merkezi