Ayakkabıcılar Arastası esnafı, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, esnaf ile her zaman iç içe olmasından dolayı Milletvekili Ceylan'a teşekkür eden Ayakkabıcı esnafı, "İçimizden birini tekrar Meclis’te görmekten mutluyuz” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı esnaflara teşekkür eden Ceylan ise, her zaman esnafın yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

Ziyarette, ‘Arasta Sağlıklaştırma Öneri’ projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Arasta da çok kapsamlı bir sağlıklaştırma çalışması yapacaklarını söyledi.  

Arastanın aslına uygun bir şekilde yeniden restore edileceğini ifade eden Ceylan, Çorum'a yapılacak olan arastanın Bursa ve Konya'daki örneklerden daha iyi olacağının altının çizdi. 

Projenin hayata geçmesiyle birlikte hem Çorum'un çehresinin değişeceğini hem de Arasta esnafının nezih bir ortamda hizmetine devam edeceğini ifade eden Ceylan,  "Bu proje arastanın orijinalinin aynısı olacak. Proje hayatı geçtiğinde 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Projenin tamamlanması ile Çorum ekonomisine, turizmine, kent estetiğine yönelik kalıcı bir katkı da sağlanmış olacaktır." dedi.

Esnafın bu projeye sahip çıkmasını ve destek vermesi gerektiğine değinen Ceylan, "Arastanın restorasyonu için sizlerin bir an önce karar vermeniz gerekiyor. Çünkü bu projenin öncüsü esnaf olacak, biz de gereken desteği vereceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi