TOBB-OSB Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı Arduino (Robotik Kodlama) Kursu başarılı bir şekilde tamamlandı.
Yaklaşık iki ay süresince akşamları ve hafta sonu devam eden kurs, okulun bilgisayar laboratuvarında Makine Teknolojisi Alan Şefi Recep Seyis ve Bilişim Teknolojisi Öğretmeni Aydın Uz tarafından verildi. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu ve Müdür Yardımcısı Ömür Ergül’ün katıldığı törenle verildi ve yapılan ürünler incelendi.


Bilişim Teknolojisi Öğretmeni Aydın Uz, Arduino kursu hakkında şu bilgileri verdi: “Arduino eğitiminde LED yakmaktan servo motor kontrolüne, kızıl ötesi kumanda kullanımından sensör çeşitlerine kadar birçok şeyi gösterdik. Arduino programlamayı öğrenmek için öncelikle programlama yapmak gerekiyor.
Öğrencisinden öğretmenine, ressamından reklamcısına, mimarından mühendisine, ister hobi amaçlı ister profesyonel olarak herkes Arduino ile projeler geliştirebilir. Arduino’nun analog ve dijital pinleri sayesinde analog ve dijital sinyalleri işlemek mümkündür. Arduino’ya bağlanan sensörler vasıtasıyla ortam etkileşimli giriş sinyalleri elde edip bu sinyalleri incelemek ve bu sinyaller ile algoritmalar kurarak çıkış sinyalleri üretmek mümkündür. Bu sayede çeşitli robotlar ve elektronik sistemler tasarlanabilir. Kısacası Arduino ile robotik, drone, otomasyon sistemleri, akıllı sistemler, uzaktan kumandalı araçlar, giyilebilir teknoloji projeleri ve sayısız birçok proje yapılabilir.


Makine Teknolojisi Alan Şefi Recep Seyis de, “Uluslararası MEB Robot Yarışmasına hazırlanmaktayız. Bu kurs sayesinde öğrencilerimizle birlikte tasarlayıp ürettiğimiz ürünlerle 10-12 Nisan 2019 tarihlerinde Samsun’da yapılacak olan Robot Yarışmasına Endüstriyel Robotik Kol ve Çizgi İzleyen Robot olmak üzere 2 kategoride katılacağız.” dedi.     (Haber Merkezi)