Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Türk Tabipler Birliği'nin koronavirüsle ilgili açıklamasının iyi niyetle bağdaşmadığını söyledi.

“Ortada somut bir veri yokken toplum nezdinde bu hususta şüpheler uyandırmaya kalkmak, sağlık çalışanlarının alın terlerine de gölge düşürecektir.” diyen Saatcı, açıklamasında; “Toplumun önemli bir kesiminde tepkilere yol açan açıklamalarını ‘duyumlara’ dayandıran Türk Tabipler Birliği (TTB), koronavirüse yakalanmış hasta sayısının, açıklanan resmi sayıların üzerinde olduğunu iddia etmiştir. İyi niyetle bağdaşmayan bu açıklamanın, insanların kafasında şüpheler uyandırmak suretiyle koronavirüsle mücadeleye sekte vurma amacı taşıdığı açıktır. Oysa salgın veya salgın riskiyle mücadelede yetkili otoriteye güven her şeyin başıdır. Ortada somut bir veri yokken toplum nezdinde bu hususta şüpheler uyandırmaya kalkmak, sağlık çalışanlarının alın terlerine de gölge düşürecektir. Hangi ideolojik körlükle yapılmış olursa olsun, buna da kimsenin hakkı yoktur. Sağlık çalışanlarının en büyük örgütlü yapısı olarak, süreci başından beri takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bu husustaki gayret ve çalışmalarının yakın şahidi olduğumuz gibi sahadaki her türlü gelişmenin düzenli olarak kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşıldığını da biliyoruz. Ayrıca Bakanlık, yapılan her işi ve atılan her adımı en ince ayrıntısına kadar sık sık paylaşmaktadır. Aksi de zaten düşünülemez, zira kolektif mücadelenin doğası bunu gerektirir.

Sağlık-Sen olarak, salgın tehlikesiyle mücadelede herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Kamuoyunun resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaları dikkate alması, bunun dışındakileri dikkate almaması mücadelenin sıhhati ve kamu sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Varlıkları ile milletimize güven veren, mücadeleleriyle insanımızın yaşama sevincine değer katan, fedakarlıklarıyla yarınlarımıza umutla bakmamızı sağlayan sağlık çalışanlarımızın bu illetin üstesinden milletimizin desteğiyle geleceğine yürekten inanıyoruz. Ayrıca Çanakkale Zaferi’nin 105. yılında, milletinin geleceği için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi