HABER-YORUM / FATİH BATTAR

Kent Meydanı projesi kapsamında yıkılması planlanan İl Sağlık Müdürlüğü’nün yıkımı hakkında belirsizlik devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nün eski hastanenin bahçesine taşınmasının ardından gözler Gazi Caddesi’ndeki binanın yıkımına çevrildi, kamuoyu binanın akıbeti ile ilgili yetkililerden açıklama bekliyor.

Daha önce Kent Meydanı projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’nün yıkılarak meydana katılacağı açıklanmıştı. Ancak kulislere yansıyan bazı bilgilere göre binanın farklı hizmetlerde kullanılması gündemde tutulduğu da söylenti olarak dolaşıyor.

Hatırlanacağı üzere 2013 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu; Gayrimenkul A.Ş. mülkiyetindeki Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğü hizmet binasının kent meydanı olarak kullanılmak üzere kamu yararına kullanılması ve kullanım amacının tapu siciline şerh edilmesi şartıyla bedelsiz olarak Çorum Belediye Başkanlığı’na devredilmesine karar vermişti ve Tekel Binası’nın Çorum Belediyesi’ne devrinin ardından 2015 yılından Tekel Binası’nın yıkılması ile Kent Meydanı’na ilk kazma vurulmuştu. Ardından ikinci etapta ise 2017 yılında İl Özel İdare Binası yıkılmış ve meydan projesinin sonuna gelinmişti. Projede Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının yıkılması da yer alıyordu. Meydan göründü ama Halk Sağlık Müdürlüğü’nün meydana katılıp, katılmayacağı ile ilgili soru işaretleri cevap bekliyor.  

Editör: Haber Merkezi