M. BURAK YALÇIN

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’a yaptırılan yeni Sağlık Müdürlüğü hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Vali Vekili Ayhan Özkan, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, daire müdürleri ve sağlık personelleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

SOBACI: 28 MİLYON TL’YE MAL OLDU

İlk olarak kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı Sağlık Müdürlüğü kompleksinin 28 milyon TL’ye mal olduğunu belirterek, “2 bloktan oluşan kompleks 14 bin m2’dir. İnşaat alanı ise 4 bin 435 bin m2’dir. Toplam kapalı alanı ise 6 bin m2’dir” dedi.

2018-2019 yılındaki Sağlık Bakanlığı’nın proje aşamasında olan yatırımlardan da bahseden Sobacı, şunları söyledi: “Bunlardan birisi 50 ünitlik HDSM Ağış Diş Sağlığı Ameliyathaneli Hastanesidir. Ulukavak Aile Sağlığı Merkezi, Gülabibey Aile Sağlığı Merkezi, Merkez Üyük Köyü Sağlık Evi, Laçin Narlı Köyü Sağlık Evi, Sungurlu Sağlık Evi, Osmancık Danişmend Köyü Sağlık Evi, Bayat Kundurlu Sağlık Evi, İskilip Kuzuluk Köyü Sağlık Evi”

KURT: SAĞLIK SİSTEMİMİZ AVRUPA’DAN DAHA İYİ

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt eskiden böyle binaların vatandaş için bir hayal olduğunu dile getirerek, “Sağlıkçı olarak 30 yıl öncesine gittiğimde böyle bir bina bizim için bir hayaldi. Hastaneler hayaldi. Aile Sağlığı Merkezi ne demek Avrupa’da olurdu. Son 16 yılda sağlıkta değişimle birlikte başlattığımız bu sistemin şuan ki gidişi Avrupa’daki uygulamalardan çok daha ileride. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CEYLAN: ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE SEÇİMİ

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da 24 Haziran’daki seçimin eski Türkiye ile yeni Türkiye seçimi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “24 Haziran’daki seçimlerle ilgili şunu hatırlatmak istiyorum. Eski sağlık sistemlerine, muayene günlerine, eski ilaç alınan günlere tekrar mı döneceğiz veya bizi o eski Türkiye’ye geri götürmek isteyenlerin dediği mi olacak, mevcut kazanımlarımızın üzerine katarak Türkiye’yi en büyük ilk 10 ekonomisi içine mi sokacağız. 24 Haziran’da vereceğimiz karar bu. Ya eski Türkiye ya yeni Türkiye. Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz.”

USLU: ERDOĞAN 1. TURDA SEÇİLECEK

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. turda seçileceğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızı 1. turda seçeceğiz. Mecliste Cumhurbaşkanımızı mecalsiz bırakmayalım. İnanıyorum ki yeni açılışlarla birlikte yeni imkanlarla birlikte çeşitlenerek artan ihtiyaçlarla birlikte geleceğe Çorum ve Türkiye emin adımlarla yürüyecektir. Türkiye’nin sıkıntılı günler yaşadığı şu dönemden biran önce kurtulması için Allah’a dua ediyoruz. Sağlık Bakanlığına teşekkür ediyorum. Burası bir kompleksten öte külliyedir” şeklinde konuştu.

ÖZKAN: SAĞLIK SİSTEMİ BÜTÜN DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Son olarak kürsüye gelen Vali Vekili Ayhan Özkan da Sağlık Bakanlığının oluşturduğu sağlık sisteminin bütün devletlere örnek olduğunu belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sağlık külliyesi insanı yaşat ki millet varolsun, millet varolsun ki devlet daim olsun. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturumuzun bir yansımasıdır. Bundan da öte devletimizin büyüklüğünün, ülkemizin gelişmişliğinin, kalkınmışlığının, çağdaş medeniyet seviyesine ulaştığımızın, çağı yakaladığımızın ve daha da ötesi çağın ötesinde duruşlar sergilediğimizin en önemli göstergesidir. Ülkemizin 10-15 yıl öncesinde sunulan sağlık hizmetleri ve hemen yakınımızdaki komşu ülkelerle ve Avrupa’da ki ülkelerle kıyasladığımızda ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılmaktadır. Sağlık Bakanlığının oluşturduğu sağlık sistemi bütün devletlere örnek oldu.”