FATİH AKBAŞ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Saat Kulesi çevresini yayalaştırma projenin Belediye hazırlattığı projeden farklı olduğunu söyledi.


Şahin, Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Şehrimiz için son derece önemli olan bu projelerin hazırlanmasında Çorum Belediyesi'nde görev yapan personellerimizin ve yönetimin emeğini zayi etmemek adına, adaylarımızın daha duyarlı davranmaları gerektiğine inanıyoruz" cümlesinde gösterilen hassasiyetin herkese gösterilmesi gerektiğini belirtti.


MHP parti binasında düzenlediği basın toplantısında Saat Kulesi çevresi yayalaştırma projesini açıkladıktan sonra yaşanan spekülasyonlarla ilgili değerlendirmede bulunan Kenan Şahin, "Belediyenin böyle bir proje hazırladığından haberim yoktu. Ancak basın toplantısında projeyi açıkladıktan sonra bana gelen telefonlardan böyle bir projenin Çorum eski Belediye Başkanı Arif Ersoy döneminden beri gündemde olduğunu ve geçtiğimiz yıllarda da Belediye tarafından bir proje hazırlatıldığını öğrendim. Projenin görsellerini ilgililerden istedim ve bizle paylaştılar. Ancak benim projem ile belediyenin projesi aynı değil. Farklılıklar var. Belediyenin projesinde otopark yokken benim projemde vardır. Görseller ise sadece yeşil alanlar ile ilgilidir" dedi.


Saat Kulesi çevresini yayalaştırma projesinin 1990'lı yıllardan gündem de olduğunu ancak bir türlü hayata geçirilemediğini kaydeden Kenan Şahin, "Bu proje hiç kimsenin yapmayı hayal edemediği bir projedir. Hiç kimsenin de şahsına münhasır değildir. Çorum Belediyesi personeline de böyle güzel bir proje hazırladıkları için teşekkür ederim. Keşke daha önce bu proje hayata geçirilseydi de trafik sorunu kökten çözülseydi. Arif Hoca'dan itibaren tüm Belediye Başkanlarının gündeminde olan bir projeye Kenan Şahin'in de 'hayatımın projesi' diyerek başkan seçildiğinde hayata geçireceğini söylemesi normaldir.

Paylaştığımız görüntüler de yeşil alanlarla ilgili olup izin alınarak yayınlanmış görüntülerdir. Ayrıca AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın'ın açıkladığı projeler arasında da Belediyenin gündeminde olan projeler var ve tanıtımında da yine Belediyenin görsellerini kullandı. Bu arkadaşında yaptığı yanlış değildir. Bu konuda kendisini kınamıyoruz. Yaptığını eleştirmiyoruz. Belediye neden bizim projemizle ilgili yaptığına benzer bir açıklamayı o zaman yapmadı? Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Şehrimiz için son derece önemli olan bu projelerin hazırlanmasında Çorum Belediyesi'nde görev yapan personellerimizin ve yönetimin emeğini zayi etmemek adına, adaylarımızın daha duyarlı davranmaları gerektiğine inanıyoruz" cümlesinde gösterilen hassasiyetin herkese gösterilmesini istiyoruz. Adayların tüm projelerine sahip çıkılmalıdır. Saat Kulesi projesi de kimsenin tekelinde olmayan sürekliliği olan bir projedir. Bizim derdimiz bu projenin uygulanmasıdır.

Sahipsiz bırakılmış bir projeye her türlü riske girerek sahip çıkıyoruz. Projemiz Belediyenin projesinden farklı olup kesinlikle çalıntı değildir. Arif Hoca'dan başlayarak bütün Belediye Başkanlarının gündeminde olan projeyi Kenan Şahin olarak Başkan seçildiğimde hayata geçireceğim" ifadelerini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi