Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Salı ve Çarşamba pazarlarının koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanması üzerine alışveriş yapmak isteyen vatandaşların diğer günlerde kurulan pazar yerlerine akın ettiğini belirterek, bu durumun virüs salgınının daha fazla yayılmasına neden olabileceğini söyledi.

Tahtasız, Salı ve Çarşamba günleri kurulan pazarların tekrar açılmasını istedi.
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, il yöneticileri ve Gençlik Kolları yöneticileriyle birlikte Cumartesi Pazarında incelemelerde bulundu.
CHP heyeti pazarcı esnafı ve vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinledi.

Vatandaşlar ve pazarcı esnafı, Salı ve Çarşamba pazar yerlerinin Covid-19 kapsamında kapanması dolayısıyla diğer pazarlarda aşırı kalabalık oluştuğunu dile getirdiler. 

Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşların pazarlardan kış hazırlığını yapmaya çalıştığını söyleyen CHP İl Başkanı Tahtasız, “Açık pazarlarda aşırı kalabalık dolayısıyla bulaş riski daha da fazlalaşmaktadır. Tedbirler alınarak kapanan pazar yerlerinin açılması yoğunluğu azaltacak ve vatandaşlarımız bu ekonomik krizde kış hazırlığını bir nebze olsun giderebilecektir” dedi.