RECEP MEBET
AK Parti Kadın Kolları, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle dün Çorum’da bir dizi etkinlik düzenledi.

‘Kadın Güçlenirse, Toplum Güçlenir’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve eşi Feyza Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Belediye Meclis Üyeleri ve Teşkilat Mensupları ile partili bayanlar katıldı.
Ellerinde turuncu balon ve pankartlarla birlikte Valilik önünden Hürriyet Meydanı’na kadar yürüyen katılımcılar, PTT Merkez Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklaması ile kadına yönelik şiddeti kınadılar.

AŞGIN ve AHLATCI’DAN KADINLARA DESTEK
Düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İslâm dini ve Türk toplumunda kadının yeri ve öneminden bahsederek, “Mağdur ve mazlum tüm kadınlarımızın yanındayız” dedi.
Savaş mağduru kadınların yaşadığı drama dikkat çeken Halil İbrahim Aşgın, 25 Kasım’ı ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ ilan eden Birleşmiş Milletler’i samimiyete davet etti.
Meclis çatısı altında yaşanan tartışmada Tokat Milletvekili Özlem Zengin için ‘Bu kadına haddini bildirin’ ifadelerini kullanan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u eleştiren Başkan Aşgın, “Milletimiz geçmişte olduğu gibi bu zihniyettekilere yine haddini bildirir” ifadelerini kullandı.
AK Parti iktidarları döneminde kadın hakları alanındaki gelişmelere işaret eden İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ise “Milli Mücadele’de kahramanca görev alan kadınlarımız sayesinde bugünlere geldik. Elbette onlar için ne yapsak az” diyerek kadına yönelik şiddet eylemlerini kınadı.

DEMİR’DEN SAMİMİYET ve DAYANIŞMA ÇAĞRISI
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, kadına şiddete karşı turuncu çizgi çektiklerini vurgulayarak, “Yaşanan üzücü olaylar karşısında sessiz kalmayacağız” dedi.
Kadının ailede, çalışma hayatı ve siyasetteki yeri ve önemine dikkat çeken Meryem Demir, “Kadın elinin değdiği her iş güzelleşir” diye konuştu.
Kadına şiddete karşı herkesi samimi bir şekilde tavır koymaya ve dayanışmaya davet eden Demir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Şiddetin dini, inancı, kültürü veya milliyeti olmaz. Katliam her yerde katliamdır, kimse savunamaz ve sonuna kadar da katiller ile mücadele şarttır. ‘Zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah'ı vardır’ sözüne uygun olarak biz AK Kadınlar, yeryüzünde Allah'ın verdiği canları korumak için her türlü mücadelede yer alacağımızı yineliyoruz, samimi olan her dayanışma çabasına da varız diyoruz. 
Devlet olarak da, parti olarak da bizler ne kadar sorumluluklarımızın bilincinde olsak da; biliyoruz ki bu ahlaksız, acımasız ve aşağıların aşağısı konumdaki canavarların, zalimlerin ve katillerin bitmez tükenmez saplantıları, bozuk ruh ve karakterleri ile daha pek çok sapkın düşünceleri dünyada yayılarak artmaktadır.
Bu acı hadisler karşısında ülkelerin, şehirlerin, mahallelerin veya apartmanların içine münferit olarak yayılmış, adeta birer virüs gibi sızmış bu hastalıklı hücreleri teker teker ayıklayıp bertaraf etmek için tüm tarafları dayanışmaya davet ediyoruz. 
AK Kadınlar, olarak bizler ilk günkü hassasiyetimiz ve titizlikle, bu konuda tavizsiz duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz. 
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz. Aynı duyarlılığa sahip toplumumuzun tüm bireylerini de turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz.”
Basın açıklamasının ardından meydanda kurulan stantta turuncu etiketlere duygu ve düşüncelerini yazan katılımcılar, hep birlikte fotoğraf çektirerek şiddetin olmadığı huzurlu ve mutlu yarınlar temennisinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi