RECEP MEBET
Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği (BEDER), 23-24 Mart 2019 tarihlerinde Samsun’da düzenlenen Grup Birinciliği’nde Çorum’u temsil etti.

BEDER, 98 kişiden oluşan 5 ayrı ekiple katıldığı yarışmada ‘Büyükler Düzenlemeli Dalı’nda ikinci, ‘Büyükler Otantik Dalı’nda üçüncü, ‘Yıldızlar Otantik Dalı’nda ikinci, ‘Yıldızlar Düzenlemeli Dalı’nda üçüncü, ‘Minikler Otantik Dalı’nda üçüncü oldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2018-2019 Faaliyet Programı kapsamındaki organizasyonda Çorum’u temsil eden diğer ekiplerimizden Halk Eğitim Kültür Gençlik Spor Kulübü ‘Gençler Otantik ve Düzenlemeli Dalları’nda üçüncü, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ise ‘Minikler Düzenlemeli Dalı’nda ikincilik ödülü aldı.
 

‘İYİ Kİ VARSINIZ’
BEDER Başkanı Baki Aygün, Samsun’da gerçekleşen Halk Oyunları Grup Birinciliği’nde Çorum’u temsil etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Çorum’un yanı sıra Amasya, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Tokat’tan toplam 32 ekibin katıldığı yarışmada, 98 sporcudan oluşan 5 ekiple en kalabalık kafile olduklarını vurgulayan Baki Aygün, “İyi ki varsınız” sözleri ile katkıda bulunan sponsor kuruluşlara ve yöneticilerine şükranlarını ifade etti.

Aygün, halk oyunlarına desteklerinden dolayı Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat ve Yönetim Kurulu’na, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e ve yarışmada kafilelerini yalnız bırakmayan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Süleyman Çelebi’ye BEDER yönetimi ve sporcuları adına teşekkür etti.

Halk oyunlarında Çorum’a yeni başarılar kazandırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Aygün, eğitim ve spora gönül verenlere hitaben “Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi