Hızlı Tren'in Samsun'daki istasyonunun nerede olacağı belli oldu. Samsun-Çorum-Kırıkkale hızlı tren yatırımı kapsamında Samsun istasyonunun nereye yapılacağı açıklandı.

Samsunluların uzun bir süredir yapılmasını beklediği hızlı tren projesinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Samsun-Ankara arası mesafeyi 2.5 saate düşüreceği açıklanan hızlı tren projesi hükümetin Samsun'a verdiği en önemli vaatler arasında yer alıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda ise Hızlı Tren ile ilgili de açıklama yaptı. Demir, Hızlı Tren'in Samsun'daki istasyon yerinin belli olduğunu söyledi. Mustafa Demir'in verdiği bilgiye göre Hızlı Tren'in Samsun'daki istasyonu Canik ilçesinde bulunan İŞGEM Merkezinin arkasında yerde yapılacak.

Hızlı Tren'in Samsun'daki geçiş güzergahları arasında ise daha önce Havza İlçesi’ne bağlı Çeltek, Paşapınarı, Mısmılağaç, Tuzla, Karageçmiş ve Bekdeğin Mahallesi’nde, Kavak İlçesi’ne bağlı Çukurbük, Kayabaşı, Doruk, Karadağ, Üçhanlar, Kuzulan, Muratbeyli, Dura, Yukarıçirişli, Aşağıçirişli, Tatarmuslu, Tabaklı, Kurşunlu, Germiyan ve Güneyce Mahalleleri’nde ve Canik İlçesi’ne bağlı Kaleboğazı, Demirci köyü ve Derebahçe Mahallesi’nde istasyonlarının yer alacağı gündeme gelmişti. (Samsun Kent Haber)