M.BURAK YALÇIN
Aşağı Sanayi'de hizmet veren bir gurup esnaf, taşınma konusunda belediyeden ek süre talebinde bulundu.

Sanayi Sitesi'nde yeterince işyeri olmadığını ve hali hazırda kiraların çok yüksek olduğunu ifade eden esnaf yaptığı açıklamada kendilerine süre tanınmasını istedi. 
Aşağı Sanayi'nin durumu ve talepleri ile ilgili açıklama yapan sanayi esnafı, talep ve görüşlerini şu ifadelerle dile getirdi; "Aşağı Sanayi'deki dükkanlarda duranların çoğunluğunun Sanayi Sitesi'nde dükkanı bulunmamaktadır.  Aşağıda duranların çok az bir kısmı Sanayi Sitesi'nde ikinci işyerini açmış durumdadır. Bu durumda olanların zaten imkanları var.  Kalanların büyük çoğunluğu gelirleri çok düşük ve imkanları kısıtlı kimseler. Sanayi Sitesi'ne hemen gitmeleri halinde iş kayıplarından ve yüksek kiralardan dolayı işlerini kaybedecekler. 
Herkes hemen taşınsın, boşaltsın deniliyor. Zaten Sanayi Sitesi'nde Aşağı Sanayi'den gelecekleri alacak kadar boş dükkan yok. Ayrıca hemen taşınılması halinde kiralar daha da yükselecektir. Söylendiği gibi Aşağı Sanayi'de Çorum'a yakışmayan ve ço k kötü bir görüntü de yok. İki yol güzergahında bulunan caddelere bakan kısımlarda bulunan işyerleri gayet iyi. Kaldı ki Çorum'un başka yerlerinde ana yol üzerinde daha kötü durumda olan onlarca bölge var. Bunun en açık örneği Bakırcılar Sitesi'dir.
Zaten şu anda Aşağı Sanayi'nin kısa zamanda yerleşim alanı olması hiç beklenemez, çünkü buradaki arsalar 30-40 kişilik hisselere sahip ve önce buradaki yüzlerce işyerinin yıkılması gerekmektedir. Aşağı Sanayi'nin biraz daha aşağılarında arsalar boş ve mülkiyeti bir kişiye ait olmasına rağmen cadde üzeri hariç 10-15 yıldır talep görmemektedir.
Şu anda Zanaatkarlar Sitesi tamamlanmadığı için hurdacılar ve bir kısım esnaf beklemek zorundadır. Sanayinin tek yerde olması bir yere kadar fayda sağlayabilir ancak halen devam etmekte olan iki sanayi sitesi var, bölünme mutlaka olacaktır. Aşağı Sanayi boşaltılınca buralar daha da mezbelelik olacak ve sahipsiz kalan bu yerlerde cam çerçeve kırılacak ve kötü niyetli kimselerin ve hırsızların uğrak yeri olacak. 
Bir kısım taşınma imkanı olanlar zaten birer birer gidiyor. Oldu bittiye getirilmeden kimseyi büyük sıkıntılara düşürmeden aceleye getirmeden, büyük maduriyetler yaşatmadan, hiç kimsenin işini ve aşını kaybetmemesi için zaman tanınmasını istiyoruz. En önemlisi de emeğe, geçim derdine ve mülkiyet hakkına saygı gösterilmesini beklemekteyiz."