RECEP MEBET

Çorum Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren ve işini büyütmek isteyen işletmeler için Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ne geçiş fırsatı doğdu.

“Çorumlu sanayiciler, kabuğunu kırıyor” diyen Vali Necmeddin Kılıç, OSB’ye geçmek isteyen girişimcilerin destekçisi olacaklarını açıkladı.

Zorlu Oto Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Zorlu’nun ev sahipliğindeki istişare toplantısında Çorumlu sanayicilerle bir araya gelen Vali Kılıç, devlet imkanlarıyla esnafı buluşturup daha ileri taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Yatırımcılara yönelik kamu desteklerinin detaylarıyla anlatıldığı toplantıya Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürü Yaşar Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Murat Ocak, KOSGEB Müdürü Yusuf Yıldız, Halkbank Çorum Şubesi Müdürü İsmail Karabay, OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Çorum Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Çorum Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban da katıldı.

‘ÇORUMLU GİRİŞİMCİLERİN DESTEKÇİSİYİZ’

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Necmeddin Kılıç, eski adıyla Küçük Sanayi Sitesi olarak bilinen Çorum Sanayi Sitesi’nde alanında marka işletmelerin bulunduğunu söyledi.

Büyümeye meyilli işletmelerin Organize Sanayi Bölgesi’ne geçmesi için bir atılım hamlesi gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatan Necmeddin Kılıç, Valilik bünyesindeki Yatırım Destek Bürosu’nun bu hususta girişimcilerin hizmetinde olduğunu kaydetti.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin OSB’ye geçişlerinin gerek maliyet gerekse üretim kalitesi ve imaj açısından firmalara önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Kılıç, söz konusu faydaların esnafa daha iyi anlatılması için bir komisyon oluşturulması önerisinde bulundu.

‘OSB’YE GEÇMEK İSTEYENLER İÇİN ALTYAPI HAZIR’

Üretim tesislerini Organize Sanayi Bölgesi’ne taşımak isteyenler için altyapının hazır olduğunu vurgulayan OSB Müdürü Yaşar Şahin, ellerinde 3’er dönümlük 17 adet sanayi parseli bulunduğunu söyledi.

OSB’deki arsa bedellerinin 12 taksitle ödenebildiğini hatırlatan Yaşar Şahin, işletmelere yönelik doğalgaz, elektrik ve su faturası indiriminin yanı sıra emlak vergisi muafiyetinin sunulduğunu kaydetti.

YATIRIMCILARA TEŞVİK İMKANLARI

Halkbank Çorum Şubesi Müdürü İsmail Karabay, sanayicilere sundukları yatırım kredileriyle ilgili bilgiler verdi.

Sanayi kuruluşlarına yönelik teşvik imkanlarına dikkat çeken İsmail Karabay, 3 yıl geri ödemesiz, 10 yıla kadar vadeli kredi imkanlarını anlattı.

Karabay, Yatırım Teşvik Belgesi alan işletmelerin KDV istisnası ve 4 puan düşük faizle kredi kullanımı, sigorta primi muafiyeti, gümrük vergisiz makine ithalatı gibi imkanlardan da yararlandığını söyledi.

KOSGEB Müdürü Yusuf Yıldız, küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşlarının geliştirmeye yönelik desteklerini anlattı. OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın da Ekonomi Bakanlığı’na başvurularda gerekli olan yatırım takip formu ve teşvik belgesi işlemleri hakkında bilgiler verdi.

NEDEN OSB’YE GİDİLMELİ?

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, OSB’de faaliyet gösteren işletmelerin yakaladığı fırsatlara işaret ederek, ‘Neden OSB’ye gidilmeli?’ sorusuna cevap verdi.

OSB’ye geçen işletmelerin maliyetlerinin düştüğünü belirten Çetin Başaranhıncal, işini büyütmek isteyen esnafın bu sayede üretim ve kalite seviyesini daha yukarı taşıyabileceklerini söyledi.

Çorum OSB’deki işletmelerin sahip olduğu muafiyet ve indirimlere de değinen Başaranhıncal, “İşimizi büyütüp gelişeceksek OSB’de yer almak zorundayız” dedi.

DEVLET ESNAFIN AYAĞINA GELDİ

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, OSB’ye geçmeyi hedefleyen esnafa seslenerek, “Devlet ayağınıza geldi, bu fırsatları kaçırmayın” çağrısında bulundu.

İşini büyütmek isteyenlere cesaretli olup sunulan imkanları değerlendirmelerini tavsiye eden Mehmet Karadağ, “Hizmeti ayağınıza getirdik. Bu alanda yapılacak girişimler sayesinde hem esnafımız hem de Çorum kazanacak” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül ise Çorum esnafının faydasına olan tüm girişimleri desteklediklerini belirterek, “Üzerimize ne düşüyorsa, her zaman yapmaya hazırız” mesajını verdi.

Esnafın konuyla ilgili sorularının da cevaplandığı toplantı, yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi