M.BURAK YALÇIN

Çorum Belediyesi'nin kurduğu Sanayi İtfaiye Müfrezesi bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şehirlerarası Terminal’in yanına kurulan müfrezenin açılışına AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, bazı belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Hak-İş Sendikası İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hıdır Balaban, Zanaatkalar Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Fındıkçı ve itfaiye personeli katıldı.

BALCI: VATANDAŞLARIMIZA DAHA HIZLI HİZMET VERECEĞİZ

Akkent Mahallesi, Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi Sitesi, İskilip yolundaki işyerleri, hastane, bölgedeki ev ve işyerlerindeki yangınlara daha kısa sürede müdahale edecek olan müfrezenin açılışında konuşma yapan İtfaiye Müdürü Adil Balcı, yapımından dolayı Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

2020 yılında 33 yangın, 287 kurtarma, 454 denetim ve eğitim hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Adil Balcı, yeni yapılan müfreze ile vatandaşlara daha hızlı hizmet vereceklerini söyledi.

BALABAN: EN BÜYÜK ARZUMUZ GERÇEKLEŞTİ

Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hıdır Balaban da en büyük arzularının gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Nasip bugüneymiş. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Engel olmaya çalışsalar da biz doğru yoldan şaşmadık. Biz esnafımızla Belediye Başkanımızın yanındayız. Kıskananlar çatlasın” dedi.

AŞGIN: MALİ OLARAK GÜÇLÜ DURUMDAYIZ

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye çalıştıklarını, mali olarak da çok güçlü durumda olduklarını söyledi.

Yakında refakatçı misafirhanesinin de açılışını yapacaklarını ifade eden Başkan Aşgın, konuşmasına şunları söyleri: “Geçen yıl 70 bin ton asfalt dökmüştük.  Bu yıl pandemiye rağmen 65 bin ton asfalt döktük. Hedefimiz 100 bin ton. Pandemi döneminde şuan 85 bin ton asfaltı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Yağmur suyu şebekelerimiz, yaptığımız tüm çalışmalar ortada.

‘BU ŞEHRİ HİZMETE DOYURACAĞIZ’

Bunları tek başımıza değil milletvekillerimiz, çalışanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla başardık. Gayemiz hakkın rızası halkın duasıdır. Bunun dışında bir amaç ve hedef tanımıyoruz. Bu heyecan bitmeyen bir heyecan. Volkan gibi kaynayan bir heyecan. Bu heyecanın önünde kimse duramaz. Bu heyecan çağlayacak çağlayacak bu şehre hizmet olarak akacak. Bu şehri hizmetlere doyuracağız. Çalışmasını istemediğimiz tek birim itfaiye. İnşallah ihtiyaç olmasın. İhtiyaç olduğunda fedakârca müdahale ederek canını ortaya koyarak çalıştığınız için de teşekkür ediyorum.”

KAVUNCU: CANINIZI ORTAYA KOYARAK MESLEĞİNİ İCRA EDİYORSUNUZ

Aşgın’dan sonra kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da halka hizmet hakka hizmet düsturu doğrultusunda bütün mesleklerin kutsal olduğunu söyleyerek, “Ancak bazı kriterler söz konusu olduğunda örnek insanın en değerli varlığı şeyi canıdır. Canını ortaya koyarak mesleğini icra etme noktasında bazı meslekler ön plana çıkıyor. Bunlardan bazıları güvenlik güçlerimiz, sağlık çalışanlarımız, itfaiye çalışanlarımız. Bazı şeyler hayatın gerçeği.  Allah felaketlerden korusun. Böylesi bir durumda da tedbirin alınması esastır” diye konuştu.

KAYA: ÖNEMLİ BİR HİZMET

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise sanayi müfrezesinin önemli bir hizmet olduğunu, hem yerel de hem de genelde birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Güvenlik güçlerine, sağlık çalışanlarına ve itfaiye personeline kadar teşekkür edilse azdır. İtfaiyeciler kendilerini ortaya koyarak birçok yangında hem canlara zarar gelmesini hem de evlerin yanmasını önlüyor.

Bu bölgede hizmetlerin daha yerinde daha hızlı ulaşımında çok önemli. Belediyemizin yaptığı çalışmalar ortada. Bizde milletvekillerimiz ve il başkanımızla belediye başkanımızın her zaman yanındayız.”

CEYLAN: BU İŞLER TARLA TAPAN GEZEREK OLMUYOR

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da AK Belediyeciliğin ne olduğunu dosta düşmana göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Bu dönem sonunda vaat edilen projelerin tamamının biteceğini de kaydeden Milletvekili Ceylan, “Bu işler konuşmakla, cadde, pazar, tarla, tapan gezmekle olmuyor. Bu işleri yapmak için öncelikle bir önderin olacak Recep Tayyip Erdoğan gibi. İşi bilen, işine sadık, işiyle dertlenen bir Belediye Başkanın olacak bir de onun ekibi olacak. Ona destek verende milletvekilleri, İl Başkanı ve teşkilatı olacak. Bu işler bir bütün halinde oluyor. AK Belediyecilik olarak ilk döneminin sonunda her şey bitecek” şeklinde konuştu.

‘MACRON ŞARK KURNAZLIĞI YAPIYOR’

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a da tepki gösteren Ceylan, “Biz Türk Milletini seviyoruz ama bizim derdimiz Recep Tayyip Erdoğan” diyor. Şark kurnazlığı yapıyor. Türkiye üzerinde oyun oynayanlar şunu bilsin. Recep Tayyip Erdoğan’la bu milleti ayıramazsınız. Çünkü Cumhurbaşkanımızın tek derdi var bu millete hizmet. Bizim de tek derdimiz Çorum’a hizmet etmek” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından müfreze dualar eşliğinde hizmete açıldı.

Açılış sonunda da İtfaiyecilik Haftası nedeniyle pasta kesildi.