Türkiye genelinde oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Sandıklar kapanırken sayım işlemine geçildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yurt  genelinde oy verme işlemi tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, 32 ilde oy verme işlemi  07.00'de başlamış, saat 16.00'da sona ermişti. Diğer illerde de saat 17.00  itibarıyla oy verme işleminin tamamlanmasıyla yurt genelinde oy verme işlemi sona  erdi.

Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere  bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını  kullanacak.

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar  bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye  başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla  belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve  muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

YSK YAYIN YASAĞINI KALDIRANA KADAR SONUÇLAR VERİLEMEYECEK

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında  Kanun'un propaganda serbestliği ve süresini düzenleyen 49. maddesi, propagandanın  oy verme gününden önceki 10'uncu günün sabahında başlayacağını ve oy verme  gününden önceki gün saat 18.00'de sona ereceğini öngörüyor.

Buna göre, bugün saat 18.00'den sonra yapılacak yayınlarda, propaganda  maksatlı ve oy vermenin tam bir serbestlikle yapılmasına tesir edebilecek  mahiyette haber, yorum ve köşe yazısı yayınlanması yasak olacak.Seçim günü 18.00-21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın  organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler  yayımlanabilecek. Seçim günü saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, oy verme işleminin tüm seçim çevrelerinde sona erdiğinin  anlaşılması üzerine, Anayasa ve seçim yasalarının verdiği yetkiye dayanarak,  yayın yasağını saat 21.00'den önce kaldırabilecek.

Editör: Haber Merkezi