FATİH BATTAR
Çorum İl Müftülüğü tarafından Suriye’de savaştan etkilenen çocuk ve gençler için ‘Şen Ol Ey Çocuk’ ve ‘İdlib’te Kardeşi’ne Umut Ol’ kampanyası başlatıldı.

Savaş mağdurlarının yaralarını sarmak amacıyla başlatılan proje kapsamında temin edilen ihtiyaç malzemeleri Çorum Diyanet Gençlik Merkezi’nde din görevlileri tarafından kolilere konularak hazırlanıyor.
Toplanan gıda, giyim, kişisel bakım malzemeleri, 27 Nisan’da yola çıkacak.

Ramazan ayının uhrevi havasının Suriye’deki çadır kent ve yetimhanelerde de hissedilmesi için tüm Çorum halkını projeye destek olmaya davet eden proje sorumluları Seda Seçkiner ve Mediha Taş; “Çorum İl Müftülüğü olarak savaştan etkilenen çocuk ve gençler için yaklaşık 1 ay önce bir proje başlattık. Başlattığımız proje ile toplanan ihtiyaç malzemeleri din görevlilerimiz tarafından kolilere konularak hazırlanmakta. İnşallah topladığımız malzemelerle birlikte 27 Nisan’da Suriye’ye gideceğiz. 27 Nisan’a kadar Çorum halkından yardım talep ediyoruz. Mübarak Ramazan ayında olduğumuz bu günlerde savaş mağduru çocuklar ve gençler için başlattığımız projeye zekat ve fitreleri ile yardımda bulunabilirsiniz.” dedi  Proje kapsamında ayrıca Suriye’nin El-Bab şehrinde 2018 yılında başlatılan anaokulunun tamamlanmasını sağlayacaklarını aktaran Seda Seçkiner ve Mediha Taş; “Suriye El-Bab bölgesinde hasar gören anaokulunun yeniden eğitime açılması için Çorumlu hayırsever kardeşlerimizin desteklerini bekliyoruz.Orada yetimhaneleri de ziyaret ederek, çocuklarımıza hediyelerimizi vereceğiz. Ümmet bilinci ve din kardeşliği düsturu ile yola çıktığımız projemize destek veren İl Müftümüz Muharrem Biçer hocamız başta olmak üzere daire amirlerimize, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ekibine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve Çorum halkına teşekkür ederiz. ” şeklinde konuştu 

Proje kapsamında bir de park yapmayı amaçladıklarını ifade eden proje sorumluları, çocukların hayallerini gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi