Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Başkanı Cafer Gökmen, 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.

Açlık sınırının 2 bin 162 lira, yoksulluk sınırının 7 bin 44 lira olarak açıklandığı Türkiye’de belirlenen 2 bin 324 lira 70 kuruşluk asgari ücretin aslında sefalet zammı olduğunu kaydeden Gökmen, “İşçilere ve emekçilere günlük 10 liralık zam reva görülmüştür. Asgari ücret için 'Jest yapacağız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar, jesti patronlara yapmıştır.” dedi. 
Hükümetin, Cengiz Holding’in 400 milyon lirayı aşkın vergi borcunu sildiğini hatırlatan Gökmen, “Hükümet, en çok vergiyi işçilerden almıştır. AKP hükümeti, safını patronlardan yana belirlediğini, işçilerin bir kıymetiharbiyesi olmadığını bir kez daha göstermiştir. Kanal İstanbul için 110 milyar TL’lik bütçeyi gözden çıkaracağını söyleyen hükümet, bu bütçeyi işçilerin insanca yaşaması için kullanmamıştır.” ifadelerini kullandı.  

‘İŞÇİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK’ SÖYLEMİ DALGA GEÇMEKTİR’
Bir yılı aşkın süredir kriz ile cebelleşen işçi ve emekçilerin alım gücüne değinen Gökmen, “Gıdadan elektrik, su, doğalgaza, iğneden ipliğe kadar her şeye gelen zamlar, işçileri ve emekçileri borç batağına itmiştir. Çalışma Bakanı, 'İşçilerimizi enflasyona ezdirmedik' demiştir. Bu söylem işçilerin aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değildir” dedi.

‘JEST BEKLEMEYELİM, MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Çark dönecek’ ifadesini eleştiren Gökmen, “Çarkı döndüren binlerce işçi değil midir? Çalışan, üreten, tüm zenginlikleri var eden, emeğin ve alın terinin sahibi olan milyonlarca işçinin hayatı ve geleceği patronların ve hükümetin insafına bırakılamaz. Patronlardan ve hükümetten jest ya da merhamet beklememeliyiz. Zaman, işçilere sefalet ve kölelik dayatanlara karşı birlik olup mücadele etme zamanıdır. İnsanca yaşanacak bir ücret, vergide adalet ve insanca bir yaşam için sesimizi daha çok yükseltme ve mücadeleyi büyütme zamanıdır.” diye konuştu.     (Haber Merkezi) 

Editör: Haber Merkezi