M.BURAK YALÇIN 

Çorum Eczacılar Odası Seçimli Olağan Genel Kurulu haftasonu gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Şefkat Güler güven tazeledi. 

Anitta Otel’de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığını Esat Bayrak seçilirken, divan üyeliklerine ise Özden Sak, Said Alp Sümbülcü ve Furkan Gül seçildi. 

Genel kurulda konuşma yapan Çorum Eczacılar Odası Başkanı Şefkat Güler, 25 Eylül Dünya Eczacılar günü nedeniyle tüm eczacıların gününü kutlayarak, salgın döneminde hayatını kaybeden eczacı ve eczane çalışanlarını rahmetle andı. 

Salgına karşı tek silahın aşı olduğuna inandıklarını belirten Şefkat Güler, “Eczacılar olarak salgın sürecinde 7/24 özverili bir şekilde ilaç hizmeti sunarak mücadele ettik. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada eczacılar ilaç hizmetini aksatmadılar. Dünyada ve ülkemizde kapanmalar yaşandığında ilimizde evde kalan hastalarımıza eczacı odamız, Valilik ,Belediye,Sağlık müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarıyla  koordineli çalışarak ilaçlarını almalarını sağladık. Avrupa Eczacılar Birliğiyle yapılan görüşmelerde Avrupa ülkelerindeki eczacı meslektaşlarımızında kapanmaların yaşandığında evde kalan hastalarına bu şekilde ilaç hizmeti vermiş olduklarını öğrendik. Görüyoruz ki eczacılık mesleği sağlığın her şekilde sürdürülebilir olması için zor şartlarda bile, elinden gelen gayreti göstermektir” dedi. 

Meslekleri için gelecekte yapacakları mücadelenin süreceğini ifade eden Güler, “Bunlar yeni mezun eczacılarımızın istihdamlarını sağlamak, eczacılık eğitiminin niteliğini artırmak için sayıları artan eczacı fakültelerinin sayılarını artışını durdurmak, eczacılarımızın kamu ve özel kuruluşlarında istihdam edilmesi yolunun açılmasını sağlamak, kamu eczacılarımızın özlük haklarının sorunsuz olmasını sağlamak, internet üzerinden kontrolsüzce satılan ilaç ve ilaç dışı ürünlere engel olmak, halkımızın ilaca erişimini zorlaştıran reçetesiz ilaçların önünü açabilecek düzenlemelerin vazgeçilmesini sağlamak, ilimizde sosyal güvenlik kurumundaki eczacıların sayısını artırmak, eczacıların sahip olduğu mesleki uzmanlığa bağlı olarak hastalara verdiği danışmanlık hizmeti çerçevesi içerisinde meslek hakkı verilmesini sağlamak, eczacılık mesleğinin geleceğinin tehdidi olan ekonomik sorunları en aza indirmek. Daha birçok unsurlar mesleki mücadelemizin temel taşlarıdır” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından odanın önceki dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Olcay Çorumlu, Doğukan Koçak ve önceki dönem büyük kongre delegelerinden Meral Öztürk ile Evren Dinler’e plaket takdim edildi. 

Genel kurulun ikinci gününde ise seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Şefkat Güler yeniden oda başkanlığına seçilerek güven tazeledi. 

Şefkat Güler’in yönetimi ise şu isimlerden oluştu: “Arif Sami Bozdoğan, Bilge Demir Uysal, Ali İskender Türkmen, Seçil Ertürk. 

Denetleme Kurulu: Yılmaz Danacı, Feyzullah Yıldırım, Refika Kadiroğlu 

Haysiyet Divanı Üyeleri: İbrahim Etem Baykal, Bekir Sami Ünsal, Gülay Tokatlıoğlu, Mine Başaranhıncal, Emrah Bilgener 

Büyük Kongre Delegeleri: Şefkat Güler, Süleyman Koca, Mustafa Göbelek, Olcay Çorumlu, Arif Sami Bozdoğan.” 

Editör: Haber Merkezi