M.BURAK YALÇIN

Beşir Derneği, 15 Temmuz şehitleri adına mazlum coğrafyalarda su kuyusu açmayı hedefleyerek bununla ilgili bir kampanya başlattı.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Beşir Derneği Çorum Şubesi Başkanı Mehmet Murat Beşikcioğlu, “15 Temmuz Şehitlerimiz Adına 250 Su Kuyusu” kampanyasını başlattıklarını belirterek, “Bu kampanyayla 15 Temmuz destanını, kalıcı eserler inşa ederek farklı coğrafyalarda anlatmayı ve her şehidimiz adına sadaka-i cariye olacak bir hayrat hayata geçirerek mazlum coğrafyaların hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Çad, Kamerun, Somali, Sudan, Nijerya, Tanzanya, Afganistan, Pakistan, Arakan gibi mazlum coğrafyalarda açacakları su kuyularıyla hem mazlumların derdine derman olmak hem de açılacak 250 su kuyusunun her birine 15 Temmuz şehitlerinin birinin adını vererek onlar için sadaka-i cariyeye vesile olacaklarını ifade eden Mehmet Murat Beşikcioğlu, bu sayede 15 Temmuz’u başka diyarlarda da anlatarak diri tutacaklarını söyledi.

Bir su kuyusu bedelinin 3 bin ABD doları olduğunu vurgulayan Beşikcioğlu, “SU yazıp 4042’ye göndererek 5 TL veya SU yazıp 4032’ye göndererek de 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Toparlanan bağışlar kuyu açma bedeline erişince kuyu, ivedilikle açılacak. Kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi